Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe campagne Nederland Leest van start bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam

GRATIS ROMAN DUBBELSPEL VOOR BIBLIOTHEEKLEDEN
Op vrijdag 20 oktober gaat de nieuwe nationale leescampagne Nederland Leest ook in Amsterdam van start. Vanaf deze dag kunnen bibliotheekleden een gratis exemplaar van Dubbelspel ophalen bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Landelijk liggen 575.000 gratis exemplaren van het boek klaar in de bibliotheken! Dubbelspel, geschreven door de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion, was bij verschijning in 1973 een sensatie.

Doel van Nederland Leest is zoveel mogelijk mensen hetzelfde boek te laten lezen om er samen over te praten. De campagne, die loopt van 20 oktober tot en met 17 november, wordt georganiseerd door de stichting CPNB en is geïnspireerd op de succesvolle Amerikaanse campagne One Book, One City.

In diverse Amsterdamse bibliotheken vinden speciale activiteiten plaats omtrent deze campagne. Op 29 oktober vindt in Bibliotheek Bijlmercentrum een Antilliaanse & Arubaanse dichtersmatinee plaats. Hier zijn stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet, gevolmachtigd Minister van Aruba F. Croes en gevolmachtigd minister van de Nederlandse Antillen R. Comenencia te gast. Woensdag 1 november deelt Burgemeester Job Cohen het boek Dubbelspel uit in de gemeenteraad. In Bibliotheek Osdorp wordt op zondagmiddag 5 november een Caribische middag georganiseerd. Op maandag 6 november is er een Caribische filmavond in de Centrale Bibliotheek. En Nederland Leest wordt vrijdag 17 november afgesloten met een spetterend feest in de Centrale Bibliotheek: Caribbean Night met o.a. Mr. Steel.

Zij die nog geen lid zijn van de bibliotheek kunnen zich in deze periode inschrijven en ontvangen automatisch het boek Dubbelspel bij inschrijving.

Meer informatie over deze campagne is te zien op www.nederlandleest.nl.

///////////////////////////////// einde persbericht /////////////////////////////////

Noot voor de redactie,