Persberichten 20/10 ochtend

Regio, 20-10-2006

Noordwijkerhout Hennepkwekerij en knippers aangetroffen De politie heeft in een bedrijfspand aan de Gieterij een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten roken ter plaatse een sterke wietlucht geroken en controleerden het pand. In het pand waren drie mannen aanwezig. Twee van hen waren bezig met het knippen van de henneptoppen. De eigenaar was bezig met het schoonmaken van zwarte potcontainers. Beneden in het pand werden enkele plasticzakken met hennepplanten en toppen aangetroffen. Boven in het pand stonden tien draadbakken met gedroogde henneptoppen en een mobiele kweekkast. Verder werd er een grote hoeveelheid kwekersmateriaal voor het opzetten van een kwekerij aangetroffen. De politie heeft alle spullen in beslaggenomen en laten vernietigen. Energiebedrijf NUON heeft de stroom afgesloten. De eigenaar, een 41 jarige man, had de elektriciteitsmeter gemanipuleerd. In totaal werd vijf kilo henneptoppen in beslaggenomen. Als de hennep in de handel was gekomen had deze hoeveelheid ruim 17.000 euro opgebracht. De eigenaar en de twee knippers, een 34 jarige Sassenheimer en een 31 jarige Katwijker zijn aangehouden. De verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Leiden Diefstal van portemonnee en schoenen De politie heeft donderdag 19 oktober een 38 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit twee winkels aan de Haarlemmerstraat. Agenten in burgers volgden de verdachte toen hij zich verdacht gedroeg in enkele winkels. Gezien werd hoe hij een paar schoenen wegnam zonder te betalen. In een andere winkel had hij, naar later bleek, een portemonnee gestolen. De verdachte werd op het Stationsplein aangehouden.

Leiderdorp Babbeltruc De politie waarschuwt bewoners voor een babbeltruc. Op donderdag 19 oktober, rond 15.30 uur is een jongeman op bezoek geweest in het kader van een project op school waarbij jongeren op bezoek gaan bij ouderen. Een zogenaamd persoon van de school belde van tevoren de op leeftijd zijnde bewoonster van de Brittenstein op dat er een jongen zou langskomen. Donderdagmiddag kwam de jongen dan ook bij de inwoonster langs. De jongen heeft echter vermoedelijk tijdens een korte afwezigheid van de bewoonster een pinpas en een sleutel weggenomen. Alvorens de bewoonster dit opgemerkt had was zij gebeld door iemand van de bank die aangaf haar pincode nodig te hebben. Later toen de vrouw opmerkte dat haar pinpas weggenomen was heeft zij de bank gebeld en bleek er inderdaad al geld van haar rekening opgenomen te zijn.

Leiderdorp Controle op gesloten verklaring voor bromfietsers De politie van het team Leiderdorp heeft de afgelopen twee weken veelvuldig gecontroleerd op de Laan van Berendrecht. Op de Laan van Berendrecht mogen geen bromfietsers rijden dit wordt met borden kenbaar gemaakt. De laatste tijd bereikten de politie klachten van omwonenden dat er regelmatig toch bromfietsers over de laan reden. De politie is gaan controleren en heeft in de laatste twee weken dagelijks gecontroleerd. Inmiddels zijn er 8 bekeuringen uitgeschreven aan bromfietsers die de borden negeerden. De controles werpen hun vruchten af omdat er in de loop van de tijd steeds minder bromfietsers over de laan rijden. De politie zet de controles voort.

Ter Aar Inbraak in bedrijf De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Stobbeweg. In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 oktober is er in het bedrijf ingebroken. Het inbraakalarm was afgegaan en de eigenaar van het bedrijf was ter plaatse gegaan. Hij had niet de politie gebeld, omdat hij niets verdachts aantrof. s Ochtend bleek echter dat er een raam was opengebroken en dat er drie computers misten. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. De technische recherche zal onderzoek doen naar eventueel achtergelaten sporen.

Gouda Woninginbraken In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 oktober is er in twee woningen in Gouda ingebroken en in eentje gepoogd in te breken. Aan de Majoor Fransstraat lukte het inbreker(s) niet om binnen te komen. In een woning aan de Parkstraat en de Bosranklaan kwamen de inbreker(s) wel binnen. Uit de woning aan de Parkstraat werden o.a. sieraden, een computer en een digitale camera weggenomen. De buit van de woning aan de Bosranklaan bestond o.a. uit een videorecorder. De technische recherche van Politie Hollands Midden zal onderzoek doen naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Stolwijk Frontale aanrijding, vier gewonden Donderdag 19 oktober omstreeks 15.30 uur vond op de N207, tussen de Koolwijkseweg en de Populierenlaan, een frontale aanrijding plaats. Twee autos reden elkaar tegemoet. Een 42 jarige man uit Gouda reed in de richting van zijn woonplaats en hield niet genoeg rechts waarna een aanrijding ontstond. Een echtpaar van 60 jaar uit Waddinxveen en hun 32 jarige dochter wisten uit de auto te komen en werden ter plaatse onderzocht. Het echtpaar werd met lichtletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De dochter werd overgebracht naar het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. De Gouwenaar, bestuurder van de andere auto, raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald. Hij werd met een beenfractuur en vermoedelijk nek- en hoofdletsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Naast de brandweer was ook de trauma-heli met een medisch team ter plaatse om assistentie te verlenen aan het ambulancepersoneel. De politie heeft het verkeer vanuit Gouda omgeleid via de ventweg. Het verkeer vanuit Bergambacht werd achter het dorp langs omgeleid. De afsluiting van de N207 heeft nog tot ongeveer 18.00 uur geduurd. De verkeersdienst doet verder onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Getuigen worden verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900 8844.

--- einde berichten ---