Politie Gelderland-Midden

Twee gewonden in het verkeer in Barneveld

Publicatiedatum: 20-10-2006 11:01:15

Barneveld - Bij twee verkeersongevallen in Barneveld zijn donderdag twee gewonden gevallen. Een twaalfjarig meisje uit Kootwijk liep klachten op aan haar elleboog, buik en hand nadat ze op de kruising van de Stationsweg met de Nieuwstraat op de fiets was aangereden door een auto. De bestuurder van de auto, een 45-jarige vrouw uit Barneveld, kwam met de schrik vrij. Het ongeval gebeurde rond kwart over vier. De automobiliste had tegenover de politie verklaard dat ze was geschrokken van het rode licht en vervolgens bij het plotseling remmen met haat voet van het pedaal was geschoten. Daardoor schoot ze de kruising op waar op dat moment net de fietsster reed, die bij groen licht de kruising was opgereden. De Kootwijkse raakte daarbij echter niet ernstig gewond en hoefde niet naar het ziekenhuis. Volgens de politie was er bij de automobiliste geen drank in het spel.

Rond half zeven botsten er nabij de rotonde aan de Churchillstraat twee auto's op elkaar. Een van de bestuurders, een 27-jarige man uit Scherpenzeel, kampte met nek-, rug- en buikklachten en werd per ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht. Volgens de politie had de Scherpenzeler bij het naderen van de rotonde afgeremd. Een achteropkomende automobilist uit Barneveld (een 44-jarige vrouw) kon niet meer op tijd stoppen en botste achterop de auto van de Scherpenzeler. De Barneveldse was bij de aanrijding ongedeerd gebleven. Ook in dit geval was er volgens de politie geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zweed aangehouden op verdenking van autodiefstal
Publicatiedatum: 20-10-2006 11:00:21

Ede - De Edese politie heeft vrijdag even na middernacht op de Verlengde Arnhemseweg een 50-jarige man uit het Zweedse Stockholm aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Bovendien werden inbrekerswerktuigen in de auto aangetroffen. Surveillerende agenten zagen de auto met de man erin stilstaan op een parkeerplaats langs de Verlengde Arnhemseweg en besloten een controle in te stellen. De auto, met Nederlands kenteken, bleek thuis te horen in Eindhoven. Navraag bij de eigenaar leerde dat de auto vermist was. De Zweed werd daarop aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen bekent diefstal op school

Publicatiedatum: 20-10-2006 10:59:41

Wageningen - Een veertienjarige jongen uit de gemeente Overbetuwe heeft donderdag tegenover de politie bekend dat hij een simkaart had gestolen van een medeleerling op zijn school in Wageningen. De knaap was daarvoor donderdag door de Wageningse politie op zijn school aangehouden. Een twaalfjarige leerlinge merkte woensdag dat de simkaart uit haar mobiele telefoon was verdwenen. De jongen zou vervolgens met de simkaart andere leerlingen hebben gebeld, waaronder een vriendin van het gedupeerde meisje. Daarbij werd de stem van de veertienjarige knaap herkend. Nadat de politie was ingeschakeld werd de jongen aangehouden. De knaap is inmiddels weer op vrije voeten en heeft de buit teruggegeven. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---