Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 oktober 2006

Woningbrand

Nijverdal

Op vrijdag 20 oktober om 5.35 uur brak er brand uit in een woning aan de Strausstraat in Nijverdal. De 27-jarige bewoonster was op dat moment niet thuis. Het huis heeft behoorlijke rook en roetschade opgelopen. Mogelijk is de brand veroorzaakt door een televisie die op stand-by stond. De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen uit Rijssen en was de brand snel meester. (06-141451)

Aanrijding met letsel

Vroomshoop

Een 65-jarige automobilist uit Vroomshoop en een 16-jarige scooterrijdster uit Den Ham kwamen op donderdag 19 oktober om 16.10 uur in aanrijding met elkaar. De automobilist reed op de Noorderweg, uit de richting van Beerzerveld. Ter hoogte van de afslag Kolenmieten wilde hij linksaf slaan. Uit tegenovergestelde richting kwam de scooterrijdster. Deze zag hij over het hoofd. De 16-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (06-141257)

Hennepkwekerij opgerold

Enschede

Bij een bezoek aan een woning aan de Roerstraat in Enschede, trof de politie op donderdag 19 oktober om 9.30 uur geoogste hennep op de zolder aan. De bewoner, een 29-jarige man, is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. In totaal zijn 156 planten, bijbehorende apparatuur en gedroogde planten van een eerdere oogst door de politie in beslag genomen. (06-141011)

Schennispleger aangehouden

Losser
Bij de politie werd op donderdag 19 oktober een schennispleging gemeld. De meldster, een 16-jarig meisje uit Losser, reed omstreeks 15.40 uur op haar fiets over het fietspad langs de Oldenzaalsestraat in Losser. Daar werd zij aangeroepen door een man, die zich ophield in een inham van het bos. Toen het meisje keek, zag zij dat de man zich stond te bevredigen. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in en kon aan de hand van het signalement de verdacht aanhouden. Het betreft een 28-jarige man uit Gronau (D). Na verhoor kon de verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten.(06-141221)

Buschauffeur kan fietsster niet meer ontwijken

Weerselo

Op donderdag 19 oktober omstreeks 13:25 vond een aanrijding plaats tussen een autobus bestuurd door een 54-jarige buschauffeur uit Neede en een 37-jarige fietsster uit Weerselo. Uit onderzoek door de politie is gebleken dat de fietsster en de autobus beide reden over De Aanleg komende vanuit de richting Bisschopstraat. Op het moment dat de autobus de fietsster links in wilde halen, stuurt zij plotseling naar links, waardoor de buschauffeur haar niet meer kan ontwijken. De fietsster is door een ambulance met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht waar ze een nachtje ter observatie moest blijven. De politie heeft van het voorval proces-verbaal opgemaakt. (06-141150)

Hardleerse automobilist moet auto inleveren

Almelo

De politie constateerde op 8 oktober jl. dat een 23-jarige Almeloer zonder verlichting met zijn auto over de Hagenborgh in Almelo reed en wilde de bestuurder controleren. Op het moment dat de agenten op de verdachte toeliepen, ging hij er in zijn auto als een speer vandoor. Uit het daarna ingestelde onderzoek aan de hand van het kenteken van de auto bleek dat van de verdachte ook zijn rijbewijs was ingevorderd maar nog niet door hem was ingeleverd.

Omdat de identiteit van de verdachte bekend was, moest hij op donderdag 19 oktober aan het politiebureau verschijnen. Omstreeks 13.15 uur verscheen de verdachte keurig aan het bureau. Zijn rijbewijs was op het gemeentehuis al achter gehouden en de politie reikte hem nog de nodige processen-verbaal uit. Daarna verliet de verdachte het bureau, stapte in zijn auto en reed er mee weg. De agenten lieten hem gelijk stoppen en hielden hem aan wegens het rijden zonder rijbewijs. Zijn auto werd in beslag genomen. Met nog een extra proces-verbaal kon de verdachte daarna het bureau voor de tweede keer verlaten. (06-151171)

Mannen betrapt op diefstal ijzer

Losser

Op donderdag 19 oktober waren twee wandelaars getuige van de diefstal van ijzer in en bosperceel aan de Grensweg in Losser. Zij zagen hoe twee mannen oud ijzer weg haalden uit een afgebrande boerderij en deze vervolgens verstopten in een bosperceel. De politie trof beide mannen aan en nadat duidelijk was dat de mannen geen toestemming hadden om dit ijzer mee te nemen, hield de politie beiden aan wegens diefstal. Het betreffen een 46- en een 51-jarige Enschedeër. De verdachten konden na verhoor met elk een transactie van 160 euro het bureau weer verlaten. (06-141160)

Alcoholcontrole

Rijssen

De politie hield in de avond / nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 oktober een alcohol controle op diverse locaties in Rijssen. In totaal werden 295 bestuurders gecontroleerd. Daarvan waren 5 personen in overtreding. De hoogste uitslag bedroeg 1,12 promille. Daarnaast werd nog een honkbalknuppel aangetroffen en proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Een bromfietser werd bekeurd voor het niet dragen van een helm. (06141420)

Monique Oude Wolbers, Gerdien Rotgers 053-4555588


---- --