Saxion Hogescholen
BR>

vr 20 oktober 2006

Saxion-opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek beste in Elsevier

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Saxion Hogescholen, locatie Deventer, komt bij het
Elsevier-studentenonderzoek als beste uit de bus. In de sector gezondheid en welzijn staat deze opleiding met een 7,6 op de eerste plaats. Uit het onderzoek blijkt dat de docenten Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek aan de Saxion Hogescholen, locatie Deventer, goed bereikbaar zijn voor hun studenten. Daarvoor wordt Saxion beloond met een 8,7. Ook bij de mogelijkheden om kennis te maken met de beroepspraktijk scoort de opleiding een 8,2. Daarnaast is de begeleiding bij stages en opdrachten prima geregeld volgens de studenten. Over de oriëntatie in het eerste jaar op hun toekomstige beroep zijn alleen bij Saxion de studenten tevreden. De einduitslag is een graadmeter voor de studenttevredenheid bij deze opleiding. Het onderzoek is toegespitst op zes rubrieken: faciliteiten, inrichting opleiding, onderwijs, docenten, toetsing, organisatie en communicatie. Overigens bevestigt de uitslag van het Elsevier-onderzoek het Saxion Student Survey 2006. Bij dit interne onderzoek komt de opleiding ook als eerste uit de bus met een 8,1 gemiddeld.

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek leidt studenten op voor het brede werkterrein van Life Science, dat gericht is op het verbeteren van het welzijn en de kwaliteit van leven. Binnen de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek kunnen studenten kiezen uit twee studies:

- Biologische en medische research

- Medische laboratoriumdiagnostiek.
De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Saxion Hogescholen is zowel in Deventer als Enschede te volgen. Saxion heeft afspraken met de ROC's (regionale opleidingscentra) voor kortdurende (doorlopende) leerwegen. In Deventer is sprake van een samenwerkingsovereenkomst met ROC-Aventus. In Enschede wordt samengewerkt met het ROC van Twente. Meer informatie over de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek is te verkrijgen op de Open Dagen van Saxion. Deze vinden plaats op 18 november in Enschede en 25 november in Deventer.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------