Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM
20 oktober 2006

Serious Request het radio-evenement van 2005

3FM Serious Request is door het Nederlandse publiek verkozen tot hét radio-evenement van het jaar. Tijdens de uitreiking van het grote Televizierringen-gala ontving 3FM het Gouden Radio-oortje voor de actie die de week voor kerst plaatsvond in het Glazen Huis op Neude, waarbij 3FM in samenwerking met het Rode Kruis geld inzamelde voor kindsoldaten in Congo.

"Fantastisch dat het publiek Serious Request zo waardeert", zegt Florent Luyckx zendercoördinator 3FM. "Het is een prachtige stimulans om van Serious Request 2006 net zo'n succes te maken, want 19 december gaan weer drie dj's het Glazen Huis op de Neude in. Dit keer gaan we werven voor de slachtoffers van landmijnen."

Gouden Radioring
De Gouden RadioRing is dit jaar voor het eerst uitgereikt en is de eerste grote publieksprijs voor de radio. De RadioRing omvat vier verschillende prijzen. De Gouden RadioRing (het beste programma), het Gouden Radio-Oortje voor het beste radio-evenement van het afgelopen seizoen, een Zilveren Radio Ster voor de radiovrouw van het jaar en een Zilveren Radio Ster voor de radioman van het jaar.

Prijzenregen
3FM-DJ Claudia de Breij is de gelukkige winnaar van de Zilveren Radioster 2006. Ze werd door het Nederlandse publiek verkozen tot Radiovrouw van het jaar. Eerder deze week, op maandag, ontving 3FM-DJ Giel Beelen al de radio vakprijs (Marconi award) en werd 3FM door de vakjury uitgeroepen tot beste radiozender van Nederland.

Serious Request
Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een specifiek goed doel. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio midden in Utrecht. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live-radio. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over het goede doel. De dj's roepen iedereen op om geld te doneren en daarbij worden bijzondere initiatieven gewaardeerd. In 2004, het eerste jaar, haalde 3FM SERIOUS REQUEST E 915.955,- op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2005 bedroeg het eindbedrag voor de ontheemde kinderen in Congo E 1.203.549,-. Het Ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking doneerde daarnaast E 1.000.000,-. Voor 3FM SERIOUS REQUEST 2006 is het doel: hulpverlening aan slachtoffers van landmijnen en steun aan het voorlichtingsprogramma van het Rode Kruis. Want. 30.000.000 landmijnen: daar kun je niet omheen.

3FM Serious Radio
3FM is de popzender van de Publieke Omroep. Bij 3FM is muziek het doel en niet een middel. De radiozender besteedt veel aandacht aan onbekende muziek, Nederlandse popmuziek en festivals. Veel bands en artiesten krijgen hier hun eerste airplay. Het 3FM Request concept geeft luisteraars invloed op de muziekkeuze. Naast het muziekformat en de programma's onderscheidt 3FM zich door maatschappelijke betrokkenheid en een eigen nieuwsredactie van NOS Headlines, die ieder uur objectief nieuws brengt in de taal van de doelgroep. 3FM heeft een DJ opleiding en een actieve site. Met de actie 'Serious Request' zamelen zender en luisteraars jaarlijks geld in voor een goed doel. 3FM bereikt wekelijks meer dan 2 miljoen luisteraars.

Voor meer informatie over Serious Request 2005: http://sites.3fm.nl/page/congo_radio_tv

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl