Politie Groningen

Vrijdagmiddag 20 oktober 2006

Provincie Groningen, 20-10-2006

Groningen: vermiste Elisa de Jong terecht

Het vermiste 14-jarige meisje Elisa de Jong is weer in goede gezondheid terecht. Zij verliet in de nacht van 13 op 14 oktober haar woonadres in Groningen. Tot vandaag had de politie geen enkel spoor van het meisje. Vanmiddag werd zij in een woning aan de Zilverlaan aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in. Het meisje wordt overgedragen aan de hulpverlening.

Usquert: vrouw dodelijk verongelukt

Een 66-jarige vrouw uit Warffum is vrijdagmorgen op de kruising van de Provincialeweg met de Streeksterweg om het leven gekomen. De vrouw reed in haar auto in de richting van Warffum. Een tegemoetkomende vrachtwagen, bestuurd door een 42-jarige man uit Dronten, sloeg linksaf en verleende geen voorrang aan de vrouw. De vrouw schampte de vrachtwagen, raakte van de weg en kwam op de kop in de naastgelegen sloot terecht. Alle hulpdiensten, inclusief de traumaheli, gingen ter plaatse, maar de vrouw overleed vrijwel direct aan haar verwondingen. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. Hij werd opgevangen door slachtofferhulp.

Groningen: politie onderzoekt beroving

De politie stelt een onderzoek in naar een beroving van een 18-jarige man uit Leek. De beroving vond donderdagavond omstreeks 21.15 uur in het Noorderplantsoen plaats. Het slachtoffer zat samen met een jongen en meisje uit Leek (beiden 17 jaar) op een bankje toen een groepje jongens op hen afkwam. Ze liepen voorbij en gooiden vuurwerk richting de drie. Toen ze niet reageerden, liepen ze op de 18-jarige af. Meerdere personen uit het groepje gaven hem enkel klappen en haalden zijn broekzakken leeg. Hierin zat een gsm, een kleine hoeveelheid kleingeld, een bankpas en een identiteitsbewijs. Dit namen ze mee en gingen er vandoor. Een onderzoek van de politie in de omgeving leverde niets op, maar zet het onderzoek voort. De politie zoekt daarom ook getuigen. Mensen die iets hebben gehoord of gezien of iets kunnen zeggen over de identiteit van de verdachten, worden verzocht contact op te nemen met het roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Stadskanaal: ruzie na aanrijding met hond

Op de Luxemburglaan werd vrijdagochtend de hond van een 35-jarige man uit Stadskanaal aangereden door een 66-jarige automobiliste uit Exloermond. De hond liep plotseling de weg op en kon niet meer worden ontweken. Na de aanrijding huppelde de hond weg, maar het baasje niet. Deze werd zo boos dat hij de bestuurster uit begon te schelden en de voorruit van de auto kapot sloeg. De Stadskanaalster werd aangehouden en aan het politiebureau gehoord voor vernieling.

Hoogezand: fietser omver gereden

Op de Gorechtlaan werd vrijdagochtend een 56-jarige man uit Hoogezand op zijn fiets aangereden door een 47-jarige automobiliste uit Hoogezand. De bestuurster van de auto verleende geen voorrang aan de man op zijn fiets, waardoor deze tegen de straat smakte. De fietser liep een hoofdwond op en moest worden overgebracht naar een ziekenhuis. Na enkele hechtingen mocht de man naar huis.