Politie Haaglanden

Mishandeling op internet

Wassenaar - De politie heeft deze week vier Wassenaarse jongens in de leeftijd van 16, 14, 13 en 13 jaar aangehouden wegens openlijke geweldpleging. De jongens hadden maandagmiddag 16 oktober op de Deijlerweg zonder duidelijke aanleiding een 14-jarige plaatsgenoot geschopt en geslagen. De mishandeling werd gefilmd en het filmpje werd op internet gepubliceerd. Het slachtoffer liep licht lichamelijk letsel op. Vrienden attendeerden hem erop dat de mishandeling op internet te zien was. De vier verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd. Ze zijn inmiddels heengezonden.

Politie zoekt getuigen steekpartij

Den Haag - De recherche van het Bureau Laak is op zoek naar getuigen van een steekpartij in de Rijswijkseweg/Wenckebachstraat. Twee mannen kregen donderdag 19 oktober rond 18.15 uur een woordenwisseling in de tram van Hollands Spoor naar Rijswijk. Deze woordenwisseling liep uit op een handgemeen dat voortduurt als de beide mannen uitstappen bij de Wenckebachstraat. Na nog wat klappen over en weer loopt een van de mannen weg. Even later is hij echter weer terug, met een soort zweep in zijn handen. Inmiddels bevinden zich echter meerdere mensen op de locatie van de vechtpartij. De man deelt enkele klappen uit met de zweep waarna een van de omstanders de zweep afpakt. Vervolgens trekt de man een mes en steekt daarmee een van de omstanders, een 19-jarige Hagenaar, in de zij. De inmiddels gewaarschuwde politie komt ter plaatse en treft het slachtoffer aan in een woning in de Rijswijkseweg. De politieagenten stellen een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij. Later die avond, rond 22.00 uur, meldden twee Haagse mannen van 19 en 23 jaar zich bij het politiebureau in Laak. Uit hun verklaring blijkt dat zij betrokken waren bij de steekpartij. Hierop werd het tweetal aangehouden en ingesloten. De recherche verzoekt getuigen contact met hen op te nemen via 0900-8844.

Anoniem getuigen kan ook via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie zoekt getuigen overval

Den Haag - Een 29-jarige Haagse is donderdagmiddag 19 oktober in haar woning aan de Marktweg het slachtoffer geworden van een overval. De vrouw wilde omstreeks 15.00 uur haar woning verlaten toen zij door drie mannen werd tegengehouden. Een van de mannen bedreigde de vrouw met een vuurwapen en dwong haar de woning binnen. De man met het vuurwapen bleef de vrouw bedreigen, terwijl de andere twee haar woning doorzochten. Hierbij maakten zij enkele goederen buit, waarna zij de woning verlieten. Een familielid van het slachtoffer zette nog de achtervolging in, maar werd op het Veluweplein eveneens met het vuurwapen bedreigd. De politie verzoekt getuigen van dit incident contact op te nemen met de recherche van het Bureau De Heemstraat via 0900-8844.