Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pfizer lanceert website over gevaren illegale erectiepillen: www.neppillen.nl

20 oktober 2006 - Pfizer, producentt van Viagra (TM) (sildenafil), heeft een website ontwikkeld over de risico's van illegale erectiepillen: www.neppillen.nl. Nu er steeds meer illegale pillen in omloop komen, vindt Pfizer het belangrijk via deze site mannen nadrukkelijk te waarschuwen voor de gevaren van deze pillen, die meestal nep zijn. De website wijst erop dat neppillen onbetrouwbaar en onveilig zijn en een gevaar opleveren voor de volksgezondheid.

Iedereen ontvangt wel eens spam waarin illegaal erectiepillen worden aangeboden. Pfizer wijst er al jaren op dat nep-erectiepillen de gezondheid kunnen schaden en dat deze spam nooit van Pfizer afkomstig is. Met deze nieuwe website wordt online uitgebreid aandacht besteed aan de gevaren. De site gaat in op de risico's en op de beste manier om aan betrouwbare pillen te komen: een bezoek brengen aan de huisarts. Ook is op de site te vinden wat je moet doen als je een klacht wilt indienen over neppillen. Zelf geeft Pfizer een signalering van neppillen altijd direct door aan de verantwoordelijke instanties, zoals FIOD-ECD en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Neppillen.nl is een onderdeel van Erectieplein.nl, een site met uitgebreide informatie over erectieproblemen.

Uit recent RIVM-onderzoek blijkt dat van de pillen die buiten de apotheek om worden verkocht slechts 3% echt is. De kans is dus heel groot dat men een neppil aanschaft, met alle gevolgen van dien. De kwaliteit, werkzaamheid en veiligheid zijn zeer twijfelachtig. Echte erectiepillen zijn alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar.

--- EINDE BERICHT---



Ingezonden persbericht