Nederlandse Spoorwegen 17 oktober 2006

Reisadvies voor bezoekers concerten Marco Borsato

Extra treinen na afloop concerten

Van 21 tot en met 29 oktober aangepast reisadvies wegens met werkzaamheden tussen Arnhem en Zutphen; rechtstreekse NS-bussen van Zutphen naar Gelredome Vanaf vrijdag 20 oktober staat Gelredome Arnhem in het teken van "Symphonica in Rosso". Marco Borsato geeft op vrijdag 20, zaterdag 21, woensdag 25, donderdag 26, zaterdag 28 en zondag 29 oktober en op woensdag 1, vrijdag 3 en zaterdag 4 november in totaal 10 concerten. Om bezoekers van deze concerten na afloop weer naar huis te brengen, rijdt NS extra (lange) treinen vanaf station Arnhem. Tussen station Arnhem en Gelredome rijden pendelbussen.

Extra treinen op 20 oktober en op 1, 3 en 4 november Arnhem ­ Utrecht Centraal om 00.08 uur (geeft aansluiting op nachtnet) Arnhem ­ Zwolle om 00.11 uur

Extra treinen en NS-bussen en aangepast reisadvies op 21, 22, 25, 26, 28 en 29 oktober Arnhem ­ Utrecht Centraal om 00.08 uur (geeft aansluiting op nachtnet)

In opdracht van ProRail wordt er van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober gewerkt aan het spoor tussen Zutphen en Arnhem. NS rijdt dan bussen in plaats van treinen tussen Zutphen en Arnhem. Voor bezoekers van de concerten van Marco Borsato rijden rechtstreekse NS-bussen van station Zutphen naar Gelredome.
Ook voor de terugreis vertrekken rechtstreekse bussen van Gelredome naar station Zutphen. Deze bussen vertrekken bij Gelredome vanaf de reguliere busbaan, halte Batavierenlaan. Concertbezoekers vanuit Leeuwarden en Groningen wordt geadviseerd om op deze dagen ander vervoer te kiezen dan de trein naar Zwolle. Vanwege de langere rijtijd van de bussen is alleen station Zwolle na afloop nog bereikbaar per trein.

Meer informatie
www.ns.nl
0900-1475 ( 0,35 p.m.)

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS Persvoorlichting regio Noordoost, Anita Broekhuis, tel. 038-497 4806 NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt in Nederland dagelijks het vervoer van bijna 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 371 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum
Pagina 2/2

dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Bijna 25.000 NS medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten.
Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc.) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --