Ingezonden persbericht


Sport1-weekend: 'De Klassiekers' live

Amsterdam, 19 oktober 2006 - Aanstaande zaterdag 21 en zondag 22 oktober verzorgt digitale televisiezender Sport1 een 'Klassiekers-weekend' met een bijzonder gevarieerd aanbod van live topsport. Niet eerder waren zoveel klassiekers uit verschillende sporten in een weekend live op televisie bij één zender te zien. Naast de vele toppers en derbies uit het Europese topvoetbal zijn de finales uit het ATP-Masters tennistoernooi te volgen, worden twee topwedstrijden uit de Rabohoofdklasse hockey live uitgezonden en worden de camera's gericht op de eerste twee wedstrijden uit de prestigieuse MLB World Series (honkbal).

Europees voetbal

Zaterdag 21 oktober:

* Spelen de nummers 1 en 2 uit de Duitse Bundesliga tegen elkaar. Werder Bremen ontvangt de regerend landskampioen Bayern Munchen, met Mark van Bommel en Roy Makaay.

Zondag 22 oktober:

* Maar liefst 5 topwedstrijden op het programma. 's Middags om 14.00 uur de absolute kraker uit Engeland: Manchester United-Liverpool, Van der Sar tegen de wellicht weer herstelde Dirk Kuijt.
* Om 20.30 uur moet AC Milan in Italië de inhaalrace voortzetten tegen kampioenskandidaat Palermo.
* Om 21.00 uur is in Madrid de klassiekers der klassiekers: Real Madrid-FC Barcelona, waar Ruud van Nistelrooy en Giovanni van Bronckhorst de strijd aan gaan, samen met de overige wereldsterren uit beide teams.
* Om 21.00 uur neemt in Frankrijk koploper Olympique Lyon het op tegen de nummer 2 Marseille
* Om 21.30 uur begint de klassieke derby uit Portugal: Sporting-FC Porto.

Tennis

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober:

* De halve en de hele finale van het ATP Masters tennistoernooi in Madrid

Hockey

Zondag 22 oktober:

* Vanaf 12.25 uur begint een echte 'double-header' uit de Rabohoofdklasse hockey-competities. Landskampioen Den Bosch bij de dames begint het seizoen tegen Pinoke, direct gevolgd door de Brabantse derby bij de heren Den Bosch - Tilburg.

Honkbal

Zondag 22 en maandag 23 oktober:

* Afslag met de eerste twee wedstrijden in de MLB World Series, het officieuze wereldkampioenschap honkbal.

Omdat er bij Sport1 gebruik gemaakt kan worden van maar liefst 8 kanalen tegelijkertijd, is Sport1 in staat om al het bovenstaande plus nóg meer topsport rechtstreeks uit te zenden. Indien wedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden kan de kijker 'zappend' bepalen waarnaar gekeken wordt.

Sport 1

Sport1 is een betaal-TV zender van Chellomedia, de Europese content en digitale services-divisie van Liberty Global, Inc. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Deze zender biedt maximaal acht digitale sportkanalen tegelijkertijd waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, honkbal, darts, golf en tennis te zien. Sport1 biedt vanaf juni ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten bij een kabelbedrijf of aanbieder van satelliettelevisie. Kijk voor meer informatie op: www.sport1.nl.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Chellomedia Communications

Michiel Gosens

Tel. 020-778 9684

Email: communications@lgi.com