Gemeente Zoetermeer

Expositie in Zoetermeer door drie kunstenaars uit Xiamen

Drie kunstenaars uit Xiamen werken samen met Zoetermeerse beeldende kunstenaars en in dezelfde periode exposeren zij eigen werk.

De kunstenaars zijn hier in gezelschap verkeren van Chinese poppenspelers en enkele Officiele gasten van de gemeente Xiamen. De gehele delegatie komt zaterdag 21 oktober in Zoetermeer aan. De groep kunstenaars blijft tot 1 november in het land.

Wethouder Bé Emmens opent op zondag 22 oktober 2006 om 16.00 uur de expositie die is ingericht in het ateliercomplex aan de Langeberg 28 in Zoetermeer (Meerzicht).

Openingstijden van de expositie op 27, 28 en 29 oktober zijn van 12.00
- 17.00 uur.

De kunstenaars waarvan werk wordt getoond zijn:

Mr. WANG Xinlun, Mr. ZHANG Baodong en Mr. FU Xinmin.

Bij de opening zijn behalve vertegenwoordigers van de gemeente Zoetermeer ook de delegatieleden uit Xiamen aanwezig. Een goede gelegenheid om contacten met de beeldend kunstenaars en overige delegatieleden uit Xiamen te leggen.

Zoetermeer heeft een `citylink' overeenkomst met de stad Xiamen in China. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over economische en culturele betrekkingen. In het kader van de culturele betrekkingen vindt dit jaar voor de tweede keer een uitwisseling plaats tussen beeldend kunstenaars uit Xiamen en Zoetermeer.