Uitvaart via internet nu voor iedereen beschikbaar

Memoria media

Uitvaart via internet nu voor iedereen beschikbaar

Afgelopen maandag is Memoria Media genomineerd voor de International Funeral Awards 2006. Dit naar aanleiding van de presentatie die zij gehouden hebben op de openjury dag in de Jaargetijden te Enschede afgelopen zaterdag. Binnen de funaire sector worden deze Awards gezien als de Oscars van de uitvaartbranche.

Deze nominatie hebben zij ontvangen omdat Memoria Media het mogelijk maakt om een uitvaart live bij te wonen via internet op uitvaartbijwonen.nl, over de gehele wereld. Memoria Media verstrekt hiervoor aan de nabestaanden een unieke code waardoor de uitvaart via het internet te volgen is.

Het unieke van Memoria Media is dat zij ervoor zorgen dat er een film onstaat waarnaar het aangenaam kijken is. Zij hebben een online editor/regisseur die niet op locatie aanwezig is maar op afstand kan regisseren en de camera's kan besturen. Er zijn dus bij de uitvaart geen hinderlijke cameramensen aanwezig die de uitvaart kunnen verstoren of de hevige emoties kunnnen beinvloeden. De camera's die Memoria Media gebruikt zijn op afstand bestuurbaar, nauwelijks zichtbaar en leveren een hoogwaardige kwaliteit.

Naast dat men de uitvaart via internet kan bijwonen, levert Memoria Media na afloop een herinnerings DVD, waarop de geregisseerde uitvaartfilm nogmaals is te bekijken op hoogwaardige filmkwaliteit. Deze DVD is binnen 2 dagen beschikbaar voor de nabestaanden, daardoor ondersteunt de DVD in de rouwverwerking.

De officiele uitreiking van de International Funeral Awards vindt plaats op 21 oktober in het Sheraton hotel te Brussel tijdens een gala-diner