Ingezonden persbericht


Ridder Hoen Festijn Kasteel Hoensbroek
Zaterdag 21 en zondag 22 oktober

Kasteel Hoensbroek is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. Tijdens het Ridder Hoen Festijn is er avontuurlijk en vrolijk spektakel te beleven! Aanschouw de spectaculaire roofvogelshow. Kom op audiëntie bij Ridder Hoen. Wordt vrolijk van de middeleeuwse muziek en bewonder de theatrale kunsten van de jongleur!

Roofvogelshow
In de weilanden van het kasteel vinden roofvogeldemonstraties plaats. In hun vrije vlucht scheren valken, buizerds, caracara's, gieren en uilen door de lucht op zoek naar hun prooi. Ze zullen rakelings over je heen vliegen.

Middeleeuwse muziek en jongleur
Geniet van de vrolijke klanken van de middeleeuwse volksmuziek van de muziekgroep Slag ende Stoot. De in middeleeuwse kostuums gestoken muzikanten nemen je mee naar een muzikaal festijn uit vroegere tijden. Bewonder bovendien de kunsten van de middeleeuwse jongleur!

Ontmoet Ridder Hoen
Ridder Hoen - in hoogsteigen persoon - vind je op zijn troon op het eerste binnenplein. Voordat je door Ridder Hoen ontvangen wordt leert de page je de Middeleeuwse etiquette. Loop je net zo sierlijk over de rode loper als de page?

Ridder Hoen's KaSpeelTocht

De hofnar heeft Ridder Hoen zwaar beledigd. Help de hofnar; speel mee en bezorg Ridder Hoen weer een goed humeur. De KaSpeelTocht is een tocht vol avonturen en ontdekkingen. Zoek de zeven schatkisten. Beleef ook plezier met de Oude Kasteelspelen zoals het Trou-madame, schijf werpen, hoefijzerwerpen en zwierbol. Bovendien is het kasteel ter bezichtiging geopend van 10.00-17.30 uur

Entree en openingstijden
Het Ridder Hoen Festijn op zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2006 van 10.00 - 17.30 uur. Entree Volw. E 5,95, 65+ E 5,50, Kind 4 - 12 jaar E 4,25, Kind
Meer informatie
Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 72 72, www.kasteelhoensbroek.nl


---- --