Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SPANNENDE FINALE VAN NK SCHATGRAVEN IN ATTRACTIEPARK CAPE HOLLAND

Finalisten en bezoekers worden welkom geheten door piraten en jonkvrouwen

Den Helder, vrijdag 6 oktober 2006 - Op zaterdag 21 oktober vindt in Attractiepark Cape Holland in Den Helder de finale van het NK Schatgraven plaats. Tijdens deze dag worden de deelnemers, die zich in de zomervakantie hebben geplaatst voor de finale, met hun familie en fans door piraten welkom geheten op VOC-schip de 'Prins Willem'. Piraat Harry Houtepoot zal ze daar voorbereiden op de grote finale waar bekend wordt welke deelnemer de grote schatkist opgraaft en mee naar huis mag nemen.

Onder toeziend oog van piraten en jonkvrouwen zullen de kinderen die zich via de voorrondes voor de finale hebben geselecteerd, strijden om de grote schatkist. Eerst gaan de schatzoekers aan de hand van een vragenlijst op onderzoek uit in Attractiepark Cape Holland. Hierbij krijgen ze hulp van speciale piraten. Als op alle vragen een antwoord is gevonden en de opdrachten goed zijn uitgevoerd, gaan de finalisten met z'n allen schatgraven. Tijdens de grote finale wordt de speciale pirateneed nog een keer afgelegd. Hierna zal de winnaar van het NK Schatgraven bekend worden gemaakt. De finale vindt plaats bij attractie 'Treasure Island' tegenover de botsbootjes van de 'Zilvervloot'.

Voorrondes
In totaal hebben 35 kinderen van 3 tot en met 12 jaar zich tijdens de voorrondes in augustus geplaatst voor de finale van het NK schatgraven. Alle finalisten mogen 6 personen meenemen naar het kampioenschap. Ook reguliere bezoekers zijn uiteraard van harte welkom te komen kijken naar de finale schatgraven en de finalisten aan te moedigen. Het attractiepark is gedurende de herfstvakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer parkinformatie is te vinden op www.capeholland.nl.
---