Gemeente Spijkenisse


Albert West leidt gedragscampagne verkeersquiz in Stadhuis

13 oktober 2006

Gedragscampagne Verkeer
Onder leiding van zanger en presentator Albert West strijden op zaterdag 21 oktober zeven teams van 13.30 uur tot 15.30 uur om de eer van de meest verkeersveilige inwoners. De teams bestaan uit basisschoolleerlingen, bewoners, politie, brandweer en toezichthouders, college- en raadsleden, ambtenaren en ondernemers. Na afloop van de verkeersquiz, om 16.00 uur, treedt Albert West op in het Stadhuis.

Rondom de quiz is er genoeg te beleven voor jong en oud. De toegang is gratis en alle inwoners van Spijkenisse zijn welkom.

In woonwijken van Spijkenisse wordt te hard gereden. Bewoners hebben dit in alle wijken van Spijkenisse op de bewonersavonden Wijkveiligheid aangegeven. De maatregel om een gedragscampagne te starten komt ook van bewoners en is opgepakt door de gemeente Spijkenisse, de Politie Rotterdam Rijnmond, Woonbron, De Leeuw van Putten en Maasdelta. De verkeersquiz is onderdeel van de gedragscampagne verkeer. De quiz is ludiek van opzet en gaat vooral om de bewustwording.

De wijken Waterland en de Kreken zijn aangewezen als pilotgebieden voor de gedragscampagne. Tot half december vinden er diverse acties plaats.