Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jonge Fortuynisten regio Zuid organiseren actie " De Kroeven veilig!"

De regio Zuid (Brabant en Limburg) van de Jonge Fortuynisten, de officiële jongerenbeweging van de Lijst Pim Fortuyn, organiseren op 21 oktober 2006 een handtekeningen actie in de Rosendaalse wijk Kroeven voor meer veiligheid. Directe aanleiding hiervoor is het falende gemeentebeleid ten aanzien van een grote groep overlast bezorgende Marokkaanse jongeren.

Twee voorbeelden van wat er is gebeurd: een man wordt zonder reden in elkaar geslagen door twee jongens en het is agenten bijna onmogelijk gemaakt om hulp te verlenen bij een hartaanval. Sommige bewoners durven 's avonds niet meer de straat op en een aantal personen zijn al eerder gevlucht uit deze wijk. De politie doet volgens één buurtbewoonster niets.

De actie van de Jonge Fortuynisten zal een soortgelijke opzet kennen als onze zeer succesvolle actie uit 2003 aan de Reeshofdijk te Tilburg. Op zaterdag 21 oktober 2006 zullen de Jonge Fortuynisten rond 11:00 verkeersborden plaatsen bij het winkelcentrum aan de Kennedylaan die waarschuwen voor rovers met daaronder een onderbord met de tekst: Let op politie doet niets. Bij deze borden zullen de Jonge Fortuynisten handtekeningen gaan verzamelen die na afloop van de actie aangeboden zullen worden aan het gemeentebestuur. Ook zal een van de kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november van de kieslijst Fortuyn een toespraak houden.

Met het aanbieden van de handtekeningen vragen de Jonge Fortuynisten het gemeentebestuur kordaat in te grijpen door:
* Handhaving van het geldende samenscholingsverbod;
* Meer surveillance door politieagenten i.p.v. door Marokkaanse vaders;
* Invoering preventief fouilleren in de wijk De Kroeven. Tenslotte dient de politie de burger te beschermen zodat hij veilig over straat kan. Dus ook in De Kroeven.

Met Fortuynistische groet,

Joost van Puijenbroek
Vice-voorzitter/Persvoorlichter
Joost.van.Puijenbroek@jongefortuynisten.nl 06 - 41 14 89 26

@ Your Service