RTV-Noord-Holland


PERSBERICHT

20 oktober 2006

Levensliedfestival daverend succes bij RTV N-H!

Gisteravond brachten de acht finalisten van het RTV N-H levensliedfestival voor een bomvolle zaal in het Amsterdams Historisch Museum hun levenslied ten gehore. De jury bestaande uit Carry Tefsen, Dries Roelvink en Tony Neef genoot zichtbaar van de optredens, waarbij ze kritische feedback naar de kandidaten toe, niet achterwege liet.

Naast de bekende gezichten van de jury zaten Ria Alberti, Jan de Bie en Ad van der Grein tussen het publiek met volle teugen te genieten van al het nieuwe talent dat in een uur de revue passeerde.

Nancy McBridge uit Hoorn won het levensliedfestival. Ze is 36 jaar oud en geboren in Amsterdam. Ze zong: "Foto van je vader" zo levensecht dat de jury haar unaniem, na kort overleg, als winnares koos. 'Het gaat niet om de zuiverheid of die ene mooie uitschieter, maar om het uitdragen van het lied', aldus Tony Neef.

Winnares Nancy was dolgelukkig met haar uitverkiezing en hevig geëmotioneerd. Met steun van haar jongste zoon zong ze nog een keer het winnende lied, en dit keer was 't het publiek dat het niet droog hield.

Het Levensliedfestival: tv, zaterdag 21 oktober om 19.00-21.00 en 23.00 uur.