Notulen vergadering B en W 17 oktober 2006

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 17 OKTOBER 2006.

Aanwezig:
A. Admiraal, loco-burgemeester
C.L. Visser, wethouder
P. Feller, wethouder
R.S.M. Heintjes, secretaris

Afwezig:
G.J. v.d. Velde - de Wilde, burgemeester


1. 17okt06 Vaststelling notulen vergadering d.d. 10 oktober 2006. Notulen vastgesteld.


2. 17okt06 Ingekomen stukken.
A: Agenda Provinciale Staten : v.k.a.
B: Slotcongres Dualisme VNG
29/11/06 : v.k.a.


3. 17okt06 Vaststelling besluitenlijst.
De besluitenlijst wordt conform vastgesteld.


4. RO 4okt06 Verslag bespreking met de heren Van Dam en Pijl inzake gebruik gemeentewerkplaats Goedereede. Verslag v.k.a.. Duidelijk is dat er nog een goede oplossing moet komen voor de opslag van oud papier inzameling waarbij het plaatsen van containers op parkeerterrein "t Hof geen goede oplossing is.


5. BU 9okt06 Aankoop grond e.a. overeenkomsten met bewoner Spaanseweg te Ouddorp. 2006/4995
Conform advies besloten om over te gaan tot aankoop van de stroken die nodig zijn voor de verbetering van de Spaanseweg, waarbij de hogere grondprijs dan tot op heden gehanteerd wordt voor reststroken. Dit is te rechtvaardigen vanwege de ligging van de grond (hogere taxatiewaarde) en het belang van de invulling van het VCP.


6. BU 11okt06 Begraafplaatsen Stellendam en Ouddorp. 2006/4996
Advies aangehouden. College wenst op basis van deze rapportage nader van gedachten te wisselen met de leden van de commissie GGZ vanwege de eerdere belofte, die gedaan is bij de verdere uitwerking van de begraafplaatsennota en de daaraan gekoppelde tariefstelling voor de toekomst. Om dit voor te bereiden zullen we de alternatieven en de bekostiging van e.e.a. in beeld brengen.


7. BU 6okt06 Veiligheid fietsers t.h.v. versmalling Oude Nieuwlandseweg te Ouddorp. 2006/4994
College is voor het verbeteren van de veiligheid voor de fietsers en kiest er voor een afzonderlijke fietsstrook aan te brengen, die echter fysiek gescheiden dient te zijn van het autoverkeer.
8. BU 6okt06 Ambtelijk overleg inzake Overdracht Havens Stellendam op 3 oktober 2006.

2006/4970
Conform advies besloten niet tot overname van de havens over te gaan waarbij de komende periode nog wel benut zal worden om op een bestuurlijk niveau te kijken naar mogelijke alternatieven. College wenst echter geen negatieve exploitatie te bewerkstelligen.


9. Wethouder Feller 17okt06 ontwikkelingen rondom "de Gornet" Donderdag ambtelijk overleg met delegatie bestuur van De Gornet. Gebleken is dat er geen bereidheid is te komen tot inleveren van de sleutel. Er is een voorstel gedaan van de zijde van De Gornet om op vrijdag e.e.a te realiseren. Dit is echter onmogelijk vanwege de belangen van de kinderopvang. Bekend is dat er een actie van de zijde van De Gornet in voorbereiding is. Voorbereidingen worden getroffen om met de te verwachten situaties zorgvuldig en adequaat om te gaan.


10. Wethouder Visser 17okt06 bestuurlijk platform vis Overleg bijgewoond waarbij Wethouder Visser zitting heeft genomen in het dagelijkse bestuur. Vanuit de gemeente Urk komt er een nieuwe ambtelijke ondersteuning waarbij aan de andere gemeenten verzocht wordt een financiële bijdrage te leveren. Hier komt een andere onderbouwing van, zodat daar later over besloten kan worden.


11. Wethouder Admiraal 17okt06 projectopzet gronden Breen Eerste oriëntatie met de stedenbouwkundige gehad in projectgroepverband. WBV was daarbij ook aanwezig en aansluitend bestuurlijk overleg gevoerd. Beide overleggen verliepen constructief en gericht op het realiseren van plannen.

Vastgesteld tot een getal van 11 volgnummers in de vergadering van 23 oktober 2006.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

De burgemeester,

De secretaris,