Ingezonden persbericht


Schrijfwedstrijd voor het beste korte verhaal of gedicht

uitnodiging deel te nemen aan de
HC-Trofee Schrijfwedstrijd
onderdeel van het Utrechts Literatuur Festival (ULF) zondag 22 oktober 2006 - Louis Hartlooper Complex Utrecht

De SLAU (Stichting Literaire Activiteiten Utrecht) en Festival Mooie Woorden organiseren ter gelegenheid van het 1e ULF (Utrechts Literatuur Festival) een Schrijfwedstrijd voor het beste korte verhaal of het beste gedicht. Zondag 22 oktober 2006 zal tijdens het ULF de prijswinnaar bekend gemaakt worden. De winnaar ontvangt naast een geldbedrag van E 1.000,- de HC-Trofee (Hoog Catharijne Trofee*)). Tevens zal het prijswinnende verhaal of gedicht gepubliceerd worden in het literaire tijdschrift Hollands Maandblad. Een vijfkoppige jury met als voorzitter de burgemeester van Utrecht, mevrouw Annie Brouwer-Korf, zal de inzendingen beoordelen. De jury bestaat verder uit schrijver/journalist Ed van Eeden, schrijfster/recensente Daniëlle Serdijn, schrijfster/recensente Marja Pruis en een nog nader aan te wijzen jurylid via Festival Mooie Woorden.

Deelnemers wordt gevraagd een ongepubliceerd literair verhaal van maximaal 2500 woorden of maximaal 7 ongepubliceerde gedichten in te zenden. Oorspronkelijk en in het Nederlands geschreven. U kunt uw werk sturen naar info@slau.nl of naar SLAU, Postbus 274, 3500 AG Utrecht onder vermelding van HC-Trofee Schrijfwedstrijd. Sluitingsdatum is 30 september 2006 (poststempel). Maandag 16 oktober ontvangen de winnaars bericht.

Behalve de 1e prijs, een bedrag van E 1.000,-, de HC-Trofee en publicatie in het Hollands Maandblad, zijn de volgende prijzen te vergeven: een tweede prijs van E 500,-;
een derde prijs van E 250,-.
een speciale juryvermelding met als prijs: voor E 250,- winkelen in Hoog Catharijne.

De vier prijswinnaars treden na de bekendmaking tijdens het ULF op en worden geïnterviewd. Verder is een uitgebreid optreden voorzien tijdens Festival Mooie Woorden dat plaats vindt van 4 t/m 12 november. Het beste gedicht zal op veel verschillende plekken in Hoog Catharijne worden opgehangen. AD/Utrechts Nieuwsblad en RTV-Utrecht zullen ruimschoots aandacht besteden aan de HC-Trofee Schrijfwedstrijd.

Het is de bedoeling dat de HC-Trofee Schrijfwedstrijd jaarlijks terugkeert, in ieder geval tot het nieuwe Stationsgebied van Utrecht een feit is. De schrijfwedstrijd kwam tot stand naar een gezamenlijk idee van SLAU en Festival Mooie Woorden.

*) Overweging:
De naam 'HC-Trofee' verwijst direct naar het hedendaagse Utrecht, zonder Utrecht te bevatten. Het Utrechtse literaire verleden wordt immers al genoeg geëerd in de naam van de CCS Crone-Prijs en het CCS Crone-Stipendium. Hoog Catharijne is eigenlijk het enige gebouw, begrip of symbool dat iedereen binnen of buiten Utrecht direct met de stad in verband brengt. Hoog Catharijne (het verbouwen ervan, het leven ermee) bepaalt al decennialang de Utrechtse politiek, doet politieke partijen verrijzen en vergaan (Partijen komen en gaan, Hoog Catharijne blijft altijd staan); Hoog Catharijne is onontkoombaar voor wie de stad betreedt of verlaat, Hoog Catharijne is onvermijdelijk, niet weg te denken, houdt de stad in een (liefdevolle?) houdgreep van glas, staal en beton. Kortom, wat niet zal verdwijnen kunnen we maar beter verwerken, literair verwerken. Daarom kozen SLAU en Festival Mooie Woorden ervoor een prijs er naar te vernoemen. De wedstrijd wordt gesponsord door Projectorganisatie Stationsgebied, Corio en Belangenvereniging Hoog Catharijne. De HC-Trofee is een speciaal ontworpen sculptuur met koperen plaquette en inscriptie.

Utrecht, 20 juni 2006
Claire Leo
voor
SLAU
kijk ook op: www.slau.nl
030-2318376

Zondag 22 oktober, 12.00-22.00:
Utrechts Literatuur Festival
Louis Hartlooper Complex Utrecht


---- --