1e persbericht van zondag 22 oktober 2006

Eindhoven, 22-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte van bedreiging aan

De politie heeft zaterdagavond rond 21.15 uur een man van 46 jaar uit Eindhoven aangehouden in de woning van zijn nichtje in Strijp. De man verblijft daar tijdelijk. Tijdens een ruzie in het huis had hij de 21-jarige vrouw met een mes bedreigd en met de dood bedreigd. Toen de gewaarschuwde politie in de woning kwam om de man aan te houden, verzette hij zich. Hij is met dwang opgepakt en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert man met drugs

In een horecazaak aan de Dommelstraat is zaterdagavond rond 21.45 uur een man van 34 jaar uit het Belgische Dilse Stokkum aangehouden. Dat gebeurde door de portier van de zaak. Hij had gezien dat de man verdovende middelen bij zich had en de politie gewaarschuwd. Die heeft de man meegenomen naar het bureau. De Belg bleek twee cachetjes met cocaïne, drie xtc-pillen en een flesje met GHB bij zich te hebben. Hij is na zijn aanhouding heengezonden met een proces-verbaal. De drugs zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in

Op de Zwaanstraat heeft de politie zondagochtend rond 1.15 uur een man van 40 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij reed daar in een auto en bleek bij een controle alcohol gedronken te hebben. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs, dat inmiddels vier jaar was verlopen, werd ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van inbraak

In de woning van zijn ex-vrouw in Eindhoven-Strijp heeft de politie zondagochtend rond 3.00 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had het slot van de poort en een raam aan de achterkant van de woning opengebroken en was naar binnen gegaan. De vrouw was niet thuis. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt man op na glasincident

Een man van 22 jaar uit Veldhoven is zondagochtend rond 3.45 uur door de politie aangehouden op het Stratumseind. Hij had kort daarvoor tijdens een onenigheid in een café een glas in het gezicht van een 21-jarige man uit Maastricht gegooid. Deze liep daardoor onbekende verwondingen op. De gewaarschuwde politie heeft de Veldhovenaar aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert vrouw na slaan met glas

De politie heeft zondagochtend rond 3.45 uur op het Stratumseind een 22-jarige vrouw uit Deurne aangehouden. Ze zou rond 3.00 uur in een café aan het Stratumseind met een glas in het gezicht van een 21-jarige man uit Berlicum (NB) hebben geslagen. Hij liep daardoor verwondingen op rond zijn rechteroog en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is na het incident weggelopen. Op basis van getuigenverklaringen kon ze even later bij een ander café worden aangehouden. Ze is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt man aan na mishandeling

De politie heeft zondagochtend rond 1.45 uur een man van 40 jaar aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum. Hij zou kort daarvoor de vriend van zijn 46-jarige buurvrouw in haar woning hebben mishandeld door hem enkele malen in zijn gezicht te slaan. De 49-jarige Helmonder liep daardoor verwondingen op. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De buren leven al enige tijd in onmin met elkaar.

Helmond: Politie houdt tweemaal dezelfde man aan

Een man van 24 jaar uit Helmond is zondagochtend twee keer door de politie aangehouden. Rond 3.15 uur werd hij opgepakt op de Havenweg nadat hij uit een café was gezet omdat hij enkele bezoeksters had uitgescholden en op straat wilde gaan vechten. De man werd door de politie meegenomen naar het bureau aan de Kasteel Traverse, verhoord, en rond 4.30 uur weer in vrijheid gesteld. Hij bleef echter bij het bureau rondhangen, schreeuwen en op de ramen bonken. Toen hij ook nog een glazen toegangsdeur kapot trapte, is hij weer aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Reusel: Politie arresteert twee verdachten

De politie heeft zondagochtend rond 4.45 uur bij een horecazaak aan de Wilhelminalaan twee aanhoudingen verricht. Een 27-jarige vrouw uit Reusel werd opgepakt omdat ze een politieauto zou hebben beschadigd. Ze wordt ervan verdacht dat ze de voorgrill heeft losgetrokken en dat ze een scheldwoord in de motorkap heeft gekrast. Ze is ingesloten voor verder onderzoek. Een man van 23 jaar uit Reusel werd aangehouden omdat hij een politieman had uitgescholden. Hij verzette zich daarbij hevig, waarbij ook omstanders zich tegen de politie keerden. Uiteindelijk is de verdachte aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Hapert: Politie neemt rijbewijs in na ongeval

De politie heeft zondagochtend rond 2.15 uur een automobilist van 21 jaar uit Duizel aangehouden op de Loonseweg. Zijn auto was kort daarvoor uit de bocht gevlogen, tegen een boom beland en op zn kop in een weiland terechtgekomen. De bestuurder en een 16-jarige passagier uit Hoogeloon zijn daarbij niet gewond geraakt. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de man uit Duizel had gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 0,60. Omdat hij een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingenomen en is proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Politie pakt rijbewijs af na aanrijding

Een 33-jarige automobiliste zonder bekend woonadres is zondagochtend rond 3.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Burgemeester Aartslaan. Haar auto raakte een paaltje, belandde met de wielen in de berm, botste tegen een boom en kwam even verderop tot stilstand. De vrouw is bewusteloos naar het ziekenhuis gebracht. Toen ze bij bewustzijn was, is een bloedproef afgenomen om te bepalen of ze onder invloed van alcohol was. Haar rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.