Heerlen, 21 oktober 2006

Persbericht

Uitvoering fietsbeleidsplan kan niet zonder geld

De gemeente Heerlen bereidt een vernieuwing van het fietsbeleid voor. Het Fietsbeleidsplan 2006 - 2015 is al in concept klaar. Deze nota biedt in ruime mate suggesties en aanknopingspunten voor het fietsbeleid.

Voor de uitvoering van dit fietsbeleidsplan zijn echter nog geen of in ieder geval onvoldoende ambtelijke menskracht en financiën beschikbaar. Als de gemeenteraad binnenkort wel een beleidsnota vaststelt maar er zijn geen middelen ter uitvoering beschikbaar, dan loopt de uitvoering van het fietsbeleid vertraging op of vinden er mogelijkerwijze zelfs geen beoogde acties en activiteiten plaats. Dit vindt de Fietserbond, afdeling Parkstad Limburg geen goede zaak.

Daarom heeft de Fietsersbond voor de gemeenteraad een conceptmotie voorbereid ter gelegenheid van de algemene beschouwingen en de vaststelling van de begroting 2007 op 25 en 26 oktober as. Daarmee kan de gemeenteraad voor het komende jaar wel voldoende ambtelijke tijd en geld ter beschikking stellen. De Fietsersbond denkt daarbij aan één ambtenaar en zo'n ¤ 100.000 per jaar. Zo kan direct na vaststelling van de beleidsnota de uitvoering van het fietsbeleid adequaat ter hand worden genomen. De Fietserbond neemt aan dat de gemeenteraad het ook belangrijk vindt dat het fietsbeleid ook goed wordt uitgevoerd en dat over het algemeen het gebruik van de fiets wordt bevorderd. Daarvoor is het ook nodig dat fietsvoorzieningen veiliger en comfortabeler worden.



Ingezonden persbericht