Politieberichten Stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 22-10-2006

Getuigen aanranding gezocht

UTRECHT - Donderdag is een 17-jarig meisje uit Amersfoort is aangerand door een onbekende man. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen.

Op donderdag 19 oktober zat het meisje omstreeks 17.20 uur op een bankje in de stationshal van Utrecht Centraal bij spoor 8b/9b. Plotseling merkte zij dat een onbekende man haar onzedelijk betaste. Ze weerde de man af en omdat er veel mensen naar hem keken, nam hij de benen in onbekende richting. De politie is op zoek naar hem.

Signalement: ongeveer 60 jaar oud, wit/grijs haar met diepe inhammen en achter een soort matje, donkere pigmentvlekken in zijn gezicht, smal en ingevallen gezicht, donker bruine jas, zwarte nette schoenen, witte sportsokken, joggingbroek (vermoedelijk lichtgrijs met wat donkere stippen).

Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie Utrecht. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem, via 0800-7000.

Poging doodslag

UTRECHT Zaterdagavond werd een beveiligingsmedewerker van de weg gereden op de Reactorweg.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat een beveiligingsmedewerker van de weg gereden was door een donkerkleurige BMW 7-serie. Tevens zou een witte bestelbus weggereden zijn. Toen agenten ter plekke kwamen, troffen ze de beveiligingsmedewerker, een 24-jarige man uit Utrecht, aan en zagen ze dat de auto van de beveiliging meerdere malen over de kop was geslagen. Vermoedelijk dat de beveiliging de beide voertuigen betrapte bij een (poging) inbraak bij een bedrijf op de Radonweg. Vanaf deze locatie is de beveiliger achter de bus aangereden de Reactorweg op in de richting van Maarssen. Door de BMW werd hij plotseling van de weg gedrukt, waarna hij over de kop sloeg. Gelukkig liep hij geen verwondingen op. De auto werd afgesleept voor het veiligstellen van sporen. Later op de avond trof de politie de witte bestelbus aan op de Reactorweg. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verdovende middelen aangetroffen

UTRECHT Op de Hoogstraat werden zaterdagavond vijf verdachten aangehouden in verband met het in het bezit hebben van harddrugs.

Agenten zagen omstreeks 22.20 uur een personenauto rijden ter hoogte van de Anton Geesinkstraat. Aangezien de bestuurder geen richting aangaf, kreeg hij een stopteken. De bestuurder, een 30-jarige man uit Utrecht, rook naar alcohol en daarop hebben agenten hem laten blazen, waarna hij werd aangehouden, omdat bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Tijdens de fouillering bleek hij 19 ponypacks (vermoedelijk cocaïne, 20 GHB-buisjes en een zakje wiet bij zich te hebben. De rest van de inzittenden (een 21-jarige man uit Soesterberg, een 27-jarige Utrechter en twee meisjes uit Utrecht van 14 en 16 jaar oud) bleken geen identiteitsbewijs bij zich te hebben, waarna ook zij werden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Getuigen van tasjesroof gezocht

UTRECHT - Op dinsdagmiddag 10 oktober werd er bij een fietsster op de Aziëlaan gepoogd haar te beroven van haar schoudertas door twee jongens van ongeveer 17 jaar op een zwarte scooter. Het incident vond plaats omstreeks 14.25 uur. Door dit incident kwam de fietsster, een 18-jarige vrouw uit Utrecht, ten val. Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie Utrecht. Dit kan via 0900-8844.

Autokrakers op heterdaad aangehouden

UTRECHT Op de Admiraal Helfrichlaan werden vrijdagmiddag twee autokrakers op heterdaad aangehouden.

Omstreeks 12.25 uur werden agenten gezonden naar de Admiraal Helfrichlaan in verband met een auto-inbraak op heterdaad, waarbij drie daders waren weggerend. Na een korte zoektocht in de wijk troffen agenten de drie jongens aan die voldeden aan het signalement. Eén van de jongens vluchtte een brandgang in bij het zien van de politie. De andere twee jongens (15 en 17 jaar uit Utrecht) werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Een zoektocht in de omgeving naar de derde verdachte leverde helaas niets op. Ter plekke zagen agenten dat zowel de achterruit als een zijruit van een geparkeerde auto waren ingeslagen. Op de voorruit was een zuignap van vermoedelijk een navigatiesysteem zichtbaar. Op de jas van de twee verdachten werden glasschilfers aangetroffen. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld.

Alcoholcontrole

UTRECHT Op vrijdag 20 oktober werd er op het Oppenheimplein in Utrecht tussen 20.45 uur en 23.15 uur gecontroleerd op alcohol in het verkeer. 290 bestuurders moesten in het pijpje blazen. Er werden 5 aanhoudingen verricht waarvan 1 persoon een beginnend bestuurder was. Op zaterdag 21 oktober controleerden agenten tussen 00.15 uur en 03.00 uur op de Oudenoord bestuurders op het eventueel rijden onder invloed. Hier werd 313 keer geblazen en 6 aanhoudingen verricht. Het hoogst gemeten aantal ug/l bedroeg 650. De 49-jarige man uit Berlicum kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Beroving

UTRECHT Op de Beneluxlaan werd vrijdagavond 20 oktober een 36-jarige automobiliste uit Utrecht beroofd van haar tas.

Omstreeks 20.15 uur stond de automobiliste te wachten voor het rode verkeerslicht op de Beneluxlaan. Zij stond voorgesorteerd om rechtsaf te slaan in de richting van de Vasco da Gamalaan toen plotseling het rechtervoorportier werd opengetrokken door een jongen. Vervolgens werd haar schoudertas vanaf de passagierstoel weggenomen. Hierna rende de jongen samen met een andere jongen hard weg in de richting van het winkelcentrum. Het signalement van de jongen luidt: leeftijd ongeveer 14 jaar, tussen de 1.60 en 1.65 meter lang, licht getinte huidskleur, glad gezicht, geen baardgroei, kort donker haar, donkerblauwe jas en een spijkerbroek.

Buschauffeur mishandelt

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond 20 oktober omstreeks 21.25 uur een man aangehouden die ervan wordt verdachte een buschauffeur te hebben mishandeld op de Vulcanusdreef. De buschauffeur verklaarde een klap te hebben gehad van een jongen waarvan meerdere passagiers getuige waren geweest. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon de verdachte, een 19-jarige man uit Hilversum, later op de avond worden aangehouden. De verdachte werd ingesloten op het bureau voor verhoor.

Poging diefstal bromfiets

UTRECHT Een 17-jarige jongen werd zaterdag aangehouden voor het pogen een bromfiets te stelen.

Op zaterdag 21 oktober omstreeks 01.55 uur kregen agenten de melding dat er een jongen met een knipschaar in de Jan van den Doemstraat zich verdacht stond opte houden. Toen agenten ter plekke gingen, zagen ze een tweetal scooters zonder verlichting wegrijden het parkje langs de Kardinaal de Jongweg en Ingenhouszstraat in. De politie probeerde hierop het parkje af te zetten, maar de scooter met twee opzittenden zag kans om er via de Kardinaal de Jongweg vandoor te gaan. Een andere verdachte, een 17-jarige jongen uit Utrecht, had zich in het parkje verscholen. Opeens begon hij te rennen en ondanks dat hem werd aangezegd te stoppen, deed hij dit niet. Toch wisten de agenten hem te pakken te krijgen en werd hij onder controle gehouden middels een nekklem, waarna hij geboeid overgebracht werd naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor werd verdachte heengezonden met drie bekeuringen: het rijden zonder verlichting, het rijden over een groenstrook en het bij zich hebben van inbreekvoorwerpen.

Steekpartij

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 oktober omstreeks 03.30 uur een steekpartij plaats, waarbij een 24-jarige vrouw uit Utrecht slachtoffer werd.

Ter plekke vertelden omstanders dat het slachtoffer gestoken was in haar hand door een man die daarna de Beverstraat was ingelopen. Kort daarop werd de verdachte, een 23-jarige Utrechter, met een mes aangetroffen in de Beverstraat. De man werd aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Overlast jeugd

UTRECHT De politie kreeg zaterdag 21 oktober om 00.30 uur diverse meldingen binnen van overlast van jeugd op de
Vaalserberg/Wageningseberg. Op de binnenplaats achter de flats troffen agenten een groep van ongeveer 15 jongeren aan die behoorlijk rumoerig waren. Aan de groep werd diverse malen aangegeven zich te verwijderen, hieraan gaven enkelen geen gehoor, waarop een 22-jarige man uit Utrecht werd aangehouden voor het veroorzaken van overlast. Terwijl agenten met de verdachte richting de politieauto liepen, werden zij bekogeld door de groep met een bierfles en stenen. Door dit voorval wist de verdachte zich los te rukken en rende weg in de richting van de Lunettenbaan. Hierop hield de politie een 18-jarige Utrechter aan voor openlijke geweldpleging. Toen er politiehonden arriveerden, rende het grootste gedeelte van de groep weg in de richting van winkelcentrum Lunetten. Na een zoektocht in de omgeving troffen agenten bij de skatebaan nog twee verdachten (een 18 en 19-jarige man beiden uit Utrecht)aan. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Jongens aangehouden voor diefstal
UTRECHT/MAARSSEN - Twee jongens uit Utrecht (16 en 15 jaar) zijn vrijdag aangehouden op verdenking van diefstal. Een getuige zag de jongens op de Oudenoord uitvoerig een laptop bestuderen. Omdat de getuige de zaak niet vertrouwde, belde deze de politie. Die trof de jongens aan en hield hen in eerste instantie aan omdat ze zich niet konden legitimeren. Tijdens het verhoor bleek de laptop afkomstig van diefstal uit een school aan de Pauwenkamp in Maarssen. De jongens waren ook in het bezit van andere verdachte goederen, zoals gereedschap en een fotocamera waarvan de herkomst nog onbekend is. Beiden zijn in verzekering gesteld.