Politie Flevoland
Meerdere auto-inbraken in Dronten

Dronten, 22-10-2006 * De politie in Dronten heeft meerdere aangiften van auto-inbraken opgenomen. De inbraken zijn tussen 15 en 18 oktober gepleegd. Daarbij is de nodige audio-apparatuur, waaronder met name navigatiesystemen ontvreemd. De inbraken vonden plaats in onder meer de Vogelbuurt, "oud" Dronten en Dronten Zuid. In totaal heeft de politie zo?n dertig aangiftes binnen. De politie heeft de zaak in onderzoek, maar roept meer gedupeerden op om aangifte te doen. Ook getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan op 0900-8844, of door langs te komen op het politiebureau in Dronten.

Aanspreken

Duidelijk is al wel dat het de inbrekers in de meeste gevallen te doen was om navigatie-apparatuur. De politie spreekt bestuurders dan ook aan als zij dergelijke waardevolle spullen in de auto laten liggen. Met name de los mee te nemen exemplaren, die door middel van een zuignap op het dashboard of op de voorruit zijn bevestigd, zijn gewild.

Maar de bezitter kan zelf ook veel doen om diefstal uit uw auto te voorkomen. Neem altijd de navigatieapparatuur mee uit de auto. Dit geldt overigens ook voor (het frontje van) de radio/CD-speler en andere kostbaarheden als tas, telefoon en autopapieren. Haal ook de zuignap van raam of dashboard en veeg de plek waar hij zat schoon. Dit zijn immers aanwijzingen dat er navigatieapparatuur in de auto aanwezig kan zijn, reden genoeg voor een inbreker om een kijkje in het dashboardkastje te nemen.
Zet waar mogelijk de auto op een bewaakte parkeerplaats. Hier wordt aantoonbaar minder vaak ingebroken. Parkeer in elk geval op goed verlichte plaatsen, zodat de auto in het zicht blijft.

Registreer gegevens

Is er ondanks al bovenstaande voorzorgsmaatregelen toch ingebroken, doe dan aangifte bij de politie. Registreer in elk geval van tevoren de gegevens zoals merk en serienummers van de waardevolle bezittingen in de auto. Gebruik hiervoor de gratis registratiekaart van de politie. De kans dat de gedupeerde spullen later terugkrijgt, is hiermee aanzienlijk groter.



Laatst gewijzigd 22-10-2006 12:25