Ingezonden persbericht

Carlo van Dam rijdt ijzersterke inhaalraces en pakt podium in Magny Cours!
---

NEVERS, 22 OKTOBER 2006 - In de laatste races om het Frans Formule Renault 2.0 kampioenschap heeft Carlo van Dam zich opnieuw laten gelden. De enige Nederlander die aan dit kampioenschap deelnam, pakte in de openingsrace op het circuit van het Franse Magny Cours een podiumplaats door uitstekend als derde te finishen. In de laatste wedstrijd van het seizoen die vanmiddag werd verreden lag de S-T-A-R-T-coureur op een comfortabele tweede plaats totdat een defecte motor een paar ronden voor het einde roet in het eten gooide. Desondanks kijkt Van Dam met een tevreden gevoel terug op zijn races en reist hij met veel zelfvertrouwen af naar Barcelona, waar de 20-jarige coureur een serieuze gooi zal doen naar de Europese titel in het Formule Renault 2.0 kampioenschap. Met slechts vier punten achterstand op de leider, kan de SG Formula-coureur op Spaanse bodem definitief met een titel de kroon op zijn werk zetten.

KWALIFICATIE + RACE 01:
De vrije trainingen verliepen voorspoedig voor Van Dam. In de eerste training behaalde hij met een nieuw setje banden een derde plaats. In de tweede training op de 4,251 meter lange baan eindigde hij op de zesde positie. De eerste kwalificatie van zaterdag werd verreden op een opdrogende baan. Van Dam ging voor een snel rondje maar werd continu gehinderd door verkeer op de baan. Wanneer hij kortstondig wat ruimte wist te creëren voor een snelle tijd, maakte de Vlaardinger een foutje. Hij moest hierdoor genoegen nemen met een achtste positie.

Wanneer de lichten voor de eerste maal werden gedoofd, kwam Van Dam uitstekend uit de startblokken en wist in de eerste ronde maar liefst vier rijders te passeren. Van Dam voerde de druk nog verder op en wist Mathieu Arzeno met een mooie actie in de Estorilbocht te verschalken. Daarna zat Van Dam achter Nicolas Maulini en wist de Fransman met een mooie uitremactie in de Adalaide-bocht te grazen te nemen. Na vijftien ronden werd hij na een knappe inhaalrace als derde afgevlagd. SG Formula vierde hoogtij op het circuit van Magny Cours, want de eerste vier plaatsen werden door het Franse team bezet.

KWALIFICATIE + RACE 02:
Ook op zondag hadden de deelnemers met de wisselende omstandigheden van het circuit te maken. Vroeg in de ochtend moest Van Dam in de tweede kwalificatie een goede tijd op de chrono's zetten voor de afsluitende manche die later op de dag werd verreden. Op een opdrogende baan werden de tijden naarmate de kwalificatie vorderde steeds sneller en sneller en leverde voor de teams een spannend schouwspel op. Van Dam draaide halverwege de sessie eveneens snelle rondetijden en was lange tijd in het bezit van de poleposition. Hij werd in zijn laatste rondje echter gehinderd en viel uiteindelijk terug naar de vijfde plaats.

In de tweede race kwam Van Dam opnieuw goed uit de startblokken en wist zich direct te ontdoen van Alexandre Marsoin. Daarna stootte hij door naar de tweede stek door achtereenvolgens Tom Dillmann en Julien Canal te passeren. In recordtijd dichtte hij het gat naar de leider in de wedstrijd, Jean Karl Vernay. Van Dam zat op het vinkentouw van zijn teamgenoot totdat twee ronden voor het einde zijn motor het plotseling begaf. Van Dam moest niet alleen de auto noodgedwongen aan de kant zetten, maar zag eveneens een mogelijke dagzege in het Frans Formule Renault 2.0 kampioenschap door zijn handen glippen.

CARLO VAN DAM: "Jammer dat ik in de tweede race ben uitgevallen, want ik had de snelheid bijzonder goed te pakken. Ook in de eerste race ben ik van de achtste positie gekomen en uiteindelijk opgeklommen naar de derde plaats. In de kwalificaties kwam ik op een opdrogende baan niet helemaal goed uit de verf, waardoor ik in beide races me moest zien op te werken en dat is prima gelukt. In de races van het Frans Formule Renault 2.0 kampioenschap waar ik aan de start ben verschenen heb ik drie keer de finish gehaald, maar eindigde wel twee keer op het podium! Net zoals in de laatste race van vanmiddag, ontbrak het mij aan een portie geluk, anders had ik veel hoger kunnen staan in dit kampioenschap. Ik ben in ieder geval wel blij dat ik in het juiste ritme zit. We zullen ons nu gezamenlijk gaan voorbereiden voor het belangrijkste raceweekend van het jaar dat volgende week op het programma staat. Het beloofd in Barcelona een spannende titelstrijd te gaan worden. Ik ga echt alles uit de kast halen om daar de Europese titel te veroveren!"

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).

© 2003 - 2006 All Rights Reserved - www.thepitbox.nl