Zwaarste solo zeilrace ter wereld start vanuit Bilbao


VELUX 5 OCEANS 22 OKTOBER 2006 VAN START

DE MEERN, 20060915 -- Zondag 22 oktober a.s. wordt in het Spaanse Bilbao het startschot gegeven voor de "VELUX 5 oceans" solo zeilrace rond de wereld. VELUX is hoofdsponsor van deze zeilrace en profileert zich daarmee nadrukkelijk als multinational en onderstreept haar interesse in de zeilsport.

De race
De VELUX 5 oceans is de oudste solo zeilrace rond de wereld. Het vindt sinds 1982 elke 4 jaar plaats en is het langste en zwaarste sportevenement voor een individuele sporter ter wereld.

In 2006 wordt het evenement echter nog zwaarder. De etappes tussen de havens worden langer en het aantal stops minder ?n korter. De zeilers zijn 30.000 zeemijlen lang alleen op zee en worden geconfronteerd met alle extremen die de natuur biedt.

De havens
De race start in Bilbao en voert via de Atlantische Oceaan, langs Kaap de Goede Hoop, dwars over de Indische Oceaan naar Fremantle, Australi?. Vervolgens zeilt men over de Stille Zuidzee, langs Antarctica naar Norfolk, Virginia in de Verenigde Staten om na ruim een half jaar te finishen waar het allemaal begon, de Getxo haven van Bilbao, Spanje.

VELUX sponsort
Deze sponsorovereenkomst opent voor VELUX marketingkanalen die bij een groot evenement als de 5 oceans horen, van geprinte media tot het breedbandkanaal www.VELUX5oceans.tv. Ook zullen alle deelnemende zeiljachten het VELUX logo op hun hoofdzeilen voeren. Tijdens de VELUX 5 oceans is VELUX in alle havens gastheer voor alle activiteiten en evenementen rondom de race. Dankzij de zeilrace heeft VELUX de mogelijkheid nieuwe doelgroepen aan te spreken en huidige relaties verder te versterken.

VELUX Architectuurprijs op 23 oktober 2006
VELUX combineert de uitreiking van de "VELUX Architectuurprijs voor Architectuurstudenten 2006" die elke twee jaar wordt uitgereikt, dit keer met de start van de VELUX 5 oceans. Deze prijs, waarvoor studenten aan architectuuropleidingen over de hele wereld werk hebben ingezonden, leverde duizenden frisse en verrassende idee?n op. Alle genomineerde inzendingen worden ge?xposeerd in het Guggenheim museum in Bilbao, waar op 23 oktober ook de prijsuitreiking plaatsvindt.

Meer informatie?
Indien u ge?nteresseerd bent in meer informatie over de VELUX 5 oceans of de Architectuurprijs 2006, dan kunt u kijken op www.velux.nl.