Innerlijk en uiterlijk op reis


BRIELLE, 20061027 -- Neem reistijd voor de verwerking van een moeilijke tijd en hervind je zelf. Dat is het motto van de Stichting Hervind je zelf die van 15 tot 20 oktober haar eerste Hervind je zelf reis organiseerde voor 6 deelnemers naar het prachtige Tuoro Sul Trasimeno in Italië

`Het is een nieuw concept binnen de reisbranche' vertelt eigenaresse Monique Sajet van Wellness Travel en mede-oprichtster van de Stichting Hervind je zelf. Veel mensen die te maken krijgen met een verlies of een moeilijke situatie wat hun leven op z'n kop zet, komen vast te zitten in het gewone circuit. Het dagelijkse leven laat hen vaak niet toe stil te staan bij het verwerkingsproces en te ontdekken bij zichzelf waar ze naar toe willen. De Stichting Hervind je zelf biedt mensen de mogelijkheid om die afstand en tijd wél te nemen.

Sfeer
Angelique Nossent, initiatiefnemer van de Stichting legt uit dat de stap nemen om op reis te gaan veel moeite kost voor rouwende mensen. `Toch ervaar je dat eenmaal aangekomen op de bestemming, er een grote last van ieders schouders valt en mensen zich openstellen'. De prachtige locatie op de heuvel van het kleinschalige verblijf Capricci di Merion met uitzicht over het meer, draagt een belangrijk steentje bij. `Sfeer is cruciaal in het openen van mensen' geeft Angelique aan. `In Capricci di Merion waren we als groep de enige gasten. De sfeer, intimiteit en persoonlijke aandacht van deze plek heeft de deelnemers sterk met de omgeving, met zichzelf en later met elkaar verbonden.'

Verliesverwerking
Gedurende deze reisweek werd er zowel aan het innerlijk als aan het uiterlijk ervaren aandacht geschonken. Naast het heerlijke eten en het verkennen van de idyllische omgeving coachten begeleiders Peter Brinkman en Peter Huizinga de gehele week de deelnemers door middel van individuele gesprekken. `Ook als er even geen behoefte was om te praten, maar ervaren, konden we een ontspannende massage ondergaan' zegt Angelique.
`Alle deelnemers zaten in een verwerkingsproces, maar ieder heeft zijn of haar eigen verdriet en ervaringen' aldus Angelique. Door de expertise van Peter Brinkman en Peter Huizinga in begeleiding op zowel mentaal, fysiek, emotioneel als spiritueel vlak, heeft iedereen de ruimte gekregen om bewust na te denken en te spreken over hun angsten en gevoelens. Het uiteindelijke doel is dat je je leven, na wat je hebt meegemaakt, weer opnieuw kunt inrichten. `Wanneer we als Stichting hierin mensen een handreiking kunnen bieden, dan is onze taak volbracht' geeft Angelique tevreden aan.

Openbloeien
Dat de reis uiteindelijk succesvol is geweest, stemt de Stichting positief. `Het is zo mooi om de verandering bij mensen te zien tussen hun vertrek en thuiskomst' zegt Angelique. Zoals een partner van één van de deelneemsters verwoordde: `Ik heb mijn vrouw zien terugkomen als de knop van een bloem die opgebloeid is tot een echt bloemetje'.

Programma 2007
Mede door het succes en de behoefte aan deze reizen, zal Stichting Hervind je zelf ook in 2007 verder gaan met de organisatie hiervan. Door de individuele aandacht en persoonlijke begeleiding is het aantal mogelijke deelnemers beperkt tot 8 personen per reis. Dus heeft u interesse of wilt u meer weten over Hervind je zelf en haar reizen, surf dan naar via www.hervindjezelf.nl of neem contact op met Angelique Nossent via mail: Kracht@hervindjezelf.nl of op 0181- 487951.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marion Voermans via marion.voermans@telenet.be of op 06-21863095. Foto's kunnen u in hoge resolutie toegestuurd worden. Ook wanneer u geïnteresseerd bent in een maatwerkinterview, kunt u contact opnemen met Marion Voermans.





Stichting Hervind je zelf