Politie Groningen

Maandag 23 oktober 2006

Provincie Groningen, 23-10-2006

Groningen: man betaalt openstaande boete na controle

Een 35-jarige automobilist uit Warfstermolen bleek zondagmiddag nog een openstaande boete te hebben. Hij werd gecontroleerd nadat hij tegen het verkeer in reed. Op het Kwinkenplein werd hij langs de kant van de weg gezet. Hij had circa 2700 euro aan boetes openstaan. Hij betaalde de boete en mocht vervolgens het bureau weer verlaten.

Groningen: alcomobilist ingerekend

Een 39-jarige man uit Oude Pekela is zondagnacht in de Pelsterstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed met veel lawaai in de omgeving van de Pelsterstraat, waarop agenten de man controleerden. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het bureau bleek dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van drie uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie onderzoekt inbraak

De politie onderzoekt een inbraak in een tabakszaak aan de Paterswoldseweg. De inbraak vond zondagnacht omstreeks 04.50 uur plaats. De dader of daders gooiden een raam in om binnen te komen. Er werd een onbekende hoeveelheid sigaretten wegenomen. Een getuige alarmeerde de politie, nadat hij glasgerinkel hoorde. De politie stelt een nader onderzoek in.

Veendam: alcomobilist tegen verkeer in

De politie heeft zondagavond op de Kerkstraat in Veendam een 30-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed op de Kerkstraat tegen het verkeer in en werd daarop door de politie staande gehouden. Tijdens een blaastest bleek de man te hebben gedronken. Op het bureau werd 1,8 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Bovendien was de auto niet APK-gekeurd. Het rijbewijs van de Veendammer is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Delfzijl: automobiliste afgeleid

Een 30-jarige automobiliste uit Delfzijl is zondagmiddag op de Hogelandsterweg in haar woonplaats gewond geraakt bij een ongeval. De automobiliste was afgeleid door iemand die naast de weg fotos maakte. Gevolg was dat de vrouw een geparkeerde auto over het hoofd zag en er tegenaan reed. De vrouw is naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1821, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Aduard, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 655, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 197, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Haren, A28: aantal geregistreerde voertuigen: 1200, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1345, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.