Politie Haaglanden

persberichten 23 oktober

Haaglanden, 23-10-2006

Twee gewonden bij aanrijding met tram

Rijswijk Een 69-jarige vrouw en een 70-jarige man raakten op zondag 22 oktober om 16.15 uur gewond op de Visseringlaan nabij de Frijdastraat. De man en de vrouw reden in een personenauto op de Visseringlaan en wilden keren ter hoogte van de Frijdastraat. Hierbij werd een tram over het hoofd gezien en werd de personenauto aangereden door de tram. De personenauto liep hierbij flinke schade op en de beide inzittenden raakten gewond. Beiden zijn met lichte verwondingen vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis.

Jongen met gestolen bromfiets aangehouden

De Lier Op zondag 22 oktober om 20.15 uur is op het sportcomplex Vreeloo aan de Veilingweg een 16-jarige jongen uit De Lier aangehouden. Deze jongen was op een bromfiets naar het sportcomplex gereden. De bromfiets was van diefstal afkomstig en de eigenaar had daar reeds aangifte van gedaan. Dezelfde eigenaar zag de jongen op de bromfiets bij het sportcomplex rijden. Hierop belde zij de politie en die hebben de jongen aldaar aangehouden. Zowel de bromfiets als de jongeman zijn meegenomen naar een politiebureau.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Naaldwijk Op maandag 23 oktober omstreeks 05.35 uur zagen agenten een 31-jarige man uit Schiedam als bestuurder van een auto met hoge snelheid rijden op de Burgemeester Elsenweg. Na correctie bleek dat deze man reed met een snelheid van 131 km/u. Ter plaatse is maximaal 80 km/u toegestaan. De bestuurder werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Hij moest bovendien zijn rijbewijs inleveren.

Drie jongens aangehouden voor poging inbraak

Zoetermeer De politie heeft maandag 23 oktober om 4.30 uur drie 17-jarige jongens uit Zoetermeer aangehouden wegens een poging tot inbraak. De jongens werden betrapt door een bewoonster van de Parijsstraat, toen zij een poging deden de woning binnen te klimmen. Na een korte speurtocht konden de jongens door de politie worden aangehouden.

Snelheidsduivel aangehouden

Leidschendam De politie heeft maandag 23 oktober om 1.45 uur op de rijksweg A4 een 24-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden, die met een snelheid van (gecorrigeerd) 177 km/uur reed. De agenten hadden moeite om de man in te halen en klokten hem uiteindelijk op 185 km/uur. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Oproep getuigen: overval op woning

Den Haag - Een 81-jarige man en zijn 78-jarige echtgenote zijn vrijdagmiddag omstreeks vijf uur overvallen in hun woning aan de Louis Grimberglaan. De vrouw des huizes opende de voordeur toen er werd aangebeld. Zij werd de woning ingeduwd door een onbekende man die geld eiste. De 81-jarige man kwam op het rumoer af en ook hij werd door de overvaller bedreigd. De dader is er uiteindelijk met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe overval en verzoekt hen contact op te laten nemen met de recherche van politieburau Overbosch via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen mishandeling

Zoetermeer De politie is op zoek naar getuigen, die in een discotheek aan de Amerikaweg hebben gezien dat in de nacht van zaterdag op zondag 22 oktober een jongen met een bierglas in het gezicht werd geslagen. De 16-jarige jongen uit Zoetermeer liep hierbij letsel op. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de recherche in Zoetermeer via 0900-8844.

Hennepkwekerijen ontdekt

Den Haag - In een woning aan de Jan Wapstraat werd zondag 22 oktober rond 22.45 uur een hennepkwekerij aangetroffen. De politie reageerde op een melding dat er een brandlucht werd geroken bij het pand. In de woning trof men een in werking zijnde hennepkwekerij aan met in totaal 155 planten. Ook bevonden zich 4 pythons in de woning. Deze worden door het reptielenhuis opgehaald. Het energiebedrijf constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.


- In een woonboot aan de Veenendaalkade werd zondag rond 20.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen. Een getuige meldde dat hij dacht dat er werd ingebroken, omdat hij breekgeluiden hoorde en verdachte personen rond de boot zag. De politie trof een opengebroken raam aan en ging de woonboot binnen. Er bleek een hennepkwekerij met ongeveer 51 planten in de boot te zijn. De planten en al het overige apparatuur is in beslaggenomen. De politie heeft een onderzoek naar de eigenaars van beide kwekerijen ingesteld.

Verkeerscontrole: onder invloed

Den Haag - Tijdens een verkeerscontrole aan de Erasmusweg op zondag 22 oktober om 22.00 uur werd een 26-jarige Haagse automobilist aangehouden. Hij kon zich niet legitimeren en had geen autopapieren bij zich. De verdachte gaf een valse naam op en aan het politiebureau verklaarde hij onder invloed te zijn van cocaïne. Hij weigerde mee te werken aan een bloedproef en had ook nog een geldboete open staan. Tevens was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Op de achterbank van het voertuig werd een plastic boodschappentas aangetroffen met daarin koperen leidingen, mogelijk van diefstal afkomstig. De politie heeft de verdachte ingesloten voor verhoor en het voertuig in beslaggenomen voor nader onderzoek.


- Tijdens dezelfde verkeerscontrole aan de Erasmusweg werd een 41-jarige man uit Woerden aangehouden. De politie rook een sterke wietlucht, afkomstig uit het voertuig. De verdachte gaf aan te hebben geblowd en kon niet meer op één been staan. De man droeg geen gordel en de APK van het voertuig was verlopen. Aan het bureau werd een bloedproef afgenomen en hij kreeg twee bekeuringen.


- Een 29-jarige Hagenaar bleek tijdens de controle flink gedronken te hebben. Hij kwam traag over en keek wazig uit zijn ogen. Hij verklaarde maar twee biertjes op te hebben, maar aan het politiebureau blies de verdachte 665 ugl. De verdachte kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hardrijders op de bon

Den Haag - Drie automobilisten hebben een bekeuring gekregen omdat zij op 22 oktober tussen 18.00 en 23.00 uur te hard reden op de Professor B.M. Teldersweg. De maximum snelheid is hier 50 km/u, de hoogst gemeten snelheid was 86 km/u. Tijdens deze snelheidscontrole zijn in totaal 428 automobilisten gecontroleerd.

Fietsendief in de kraag gevat

Den Haag - Een 45-jarige fietsendief uit Den Haag is op 22 oktober rond 14.00 uur met zijn bij het Centraal Station gestolen buit niet verder gekomen dan de Kneuterdijk. Politieagenten konden de verdachte aanhouden dankzij camerabeelden van het vergrijp. De gestolen fiets en een kniptang is in beslag genomen.

Scheveningen: 22 beschonken bestuurders

Den Haag De afgelopen week (van maandag 16 oktober tot maandag 23 oktober) kregen 22 automobilisten in Scheveningen een proces-verbaal en een rijverbod van een aantal uren opgelegd, omdat zij met een slok op achter het stuur zaten. Vier van hen waren beginnend bestuurder. Van zes automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. De hoogst gemeten waarde was 740 ug/l.

De politie controleert intensief op het gebruik van alcohol in het verkeer, omdat alcoholgebruik direct van invloed is op de rijvaardigheid. Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).