Verkeershandhaving


Weekendverkeer eist zes levens

23 oktober 2006

Minstens zes mensen zijn dit weekeinde omgekomen in het verkeer. Vanochtend verongelukte een 22-jarige automobilist uit Kloosterburen door een aanrijding met een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde rond 5.30 uur op de rijksweg bij Hoogsmilde. Door nog onbekende oorzaak kwam het slachtoffer op de weghelft voor tegemoetkomende verkeer waar hij frontaal op een vrachtauto botste. Het slachtoffer is militair. De Koninklijke Marechaussee van de brigade Assen doet het verdere onderzoek.

Sloot
Zondagavond verongelukte een 41-jarige inwoner uit het Gelderse Balgoy. Hij raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam met zijn auto ondersteboven in een sloot terecht.

A16
Op de A16 bij de 's Gravendeel botsten zondagavond twee auto's op elkaar waardoor ze in de berm terechtkwamen. Een bestuurder werd daarbij uit zijn voertuig geslingerd en kwam om het leven. De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk en de politie zoekt nog naar getuigen.

Klapband
Op de snelweg A50 is gisteren aan het eind van de middag een automobilist om het leven gekomen. Ter hoogte van Sint-Oedenrode botste het slachtoffer tegen het talud van een viaduct. Volgens de politie verloor de man de macht over het stuur nadat hij een klapband had gekregen. Hij zat alleen in de auto.

Motorrijder
In Voerendaal (Limburg) is zaterdagmiddag een 38-jarige motorrijder uit Oostzaan verongelukt. Hij botste frontaal op een personenauto. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.