1e persbericht van maandag 23 oktober 2006

Eindhoven, 23-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Zes aanhoudingen bij drugsactie in centrum

In de Dommelstraat en in de directe omgeving heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag extra gecontroleerd op het dealen, kopen en gebruiken van harddrugs. In totaal werden zes verdachten aangehouden. Het gaat om vier mannen uit Eindhoven (24, 38, 43 en 52 jaar), een 18-jarige Pool en een 36-jarige man uit Helmond. Drie van de vier Eindhovenaren worden verdacht van dealen. De andere drie, waaronder de 52-jarige Eindhovenaar, worden verdacht van het kopen en/of gebruiken van harddrugs. In totaal werden vier bolletjes en twee gripzakjes met harddrugs aangetroffen. De verdachten zijn op het politiebureau verhoord. Hierna mochten ze naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft maandag rond 0.30 uur op de Boschdijk een 25-jarige automobilist uit Best aangehouden. De bestuurder had kort daarvoor op de Boschdijk tegen een vangrail en een verkeerslicht gereden. Toen de politie arriveerde bleek dat de man alcohol gedronken had. Hij blies een alcoholpromillage van 1,60. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor vernieling

De politie heeft zondag rond 19.00 uur in Strijp een 57-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat de verdachte een ruit van een deur van een 52-jarige buurtbewoonster van zijn straat vernield had. Toen de politie bij de woning van de vrouw aankwam, troffen zij de verdachte aan. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto

Van een parkeerplaats vanaf Welschap werd tussen woensdag 6.15 uur en zondag 22.45 uur een personenauto ontvreemd. Het gaat hier om een personenauto van het merk Nissan type X-trail kleur zwart met het kenteken 85-RZ-RN.

Helmond: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft zondag rond 23.45 uur op de Kanaaldijk Noord West een 40-jarige automobilist uit Maastricht aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie de melding dat de bestuurder slingerend over de weg reed. Bij controle van de man bleek hij alcohol gedronken te hebben. Hij blies een alcoholpromillage van ruim 1,30. Het rijbewijs is door de politie ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Helmond: Politie houdt man aan voor rijden onder invloed

De politie heeft maandag rond 0.30 uur op de Parnassiasingel een 50-jarige Helmonder aangehouden. Kort daarvoor kregen politiemensen de melding dat de man in een auto reed terwijl hij gedronken had. Toen de politie arriveerde zagen zij dat de bestuurder weg rende. Toen de man de politie zag kwam hij terug waarna hij aangehouden werd. De bestuurder bleek niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, dit was eerder ingenomen toen hij een auto bestuurde onder invloed van alcohol. De automobilist blies een alcoholpromillage van bijna 1,85. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie pakt man op voor mishandeling

De politie heeft zondag rond 21.45 uur op het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 22-jarige Helmonder aangehouden. Hij meldde zich na oproep van de politie vrijwillig aan het bureau. De man zou zondag rond 19.45 uur een 25-jarige automobilist uit Eindhoven mishandeld hebben op de Europaweg na onenigheid in het verkeer. Het slachtoffer werd in zijn gezicht geslagen en verloor enkele tanden waarna hij voor behandeling naar het ziekenhuis moest. De Helmonder is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Diefstal uit woning

In een woning aan de Willem Beringsstraat is tussen zaterdag 21.30 en zondag 15.00 uur ingebroken. Door het inslaan van een raam is de woning betreden. Uit het pand werden een computer en een computerkast ontvreemd.

Beek en Donk: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Burgemeester van der Weidenlaan is tussen vrijdag 17.30 en zondag 17.30 uur ingebroken. Een toegangsdeur werd opengebroken om binnen te komen. Uit het pand werden onder andere vier beeldschermen, 100 Euro en een bankpas ontvreemd.

Waalre: Inbraak in bedrijf:

In een bedrijf aan de Burgemeester Mollaan is tussen vrijdag 20.00 en maandag 6.15 uur ingebroken. Twee ruiten van het pand zijn ingeslagen. Uit het bedrijf zijn vijf flat-screens ontvreemd.

Geldrop: Politie houdt man aan voor vernielen van autos

De politie heeft zondag rond 18.30 uur een 18-jarige man uit Geldrop aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er op de Willem Barzentszweg een man liep die tegen rijdende autos schopte, hij had al enkele autos vernield. Toen de politiemensen arriveerden troffen zij de man aan die zich agressief gedroeg. Nog onbekend is hoeveel autos door de verdachte zijn vernield. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Best: Diefstal uit woning

In een woning aan de Rogvelden is zondag tussen 14.30 en 21.45 uur ingebroken. Een ruit van een raam is ingeslagen. Uit de woning werden een laptop, drie fotocameras en sieraden weggenomen.

Son en Breugel: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan het Ekkersrijt is zondag tussen 21.45 en 22.00 uur ingebroken. Een raam aan de voorzijde van het pand is ingeslagen om binnen te komen. Een TFT-scherm is weggenomen.

Riethoven: Automobilist bleek niet onder invloed

De 44-jarige automobilist uit Riethoven, die woensdag 18 oktober betrokken was bij een aanrijding met een 58-jarige motorrijder uit Son, bleek niet gedronken te hebben. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de kruising Broekhovenseweg Wilgerijs, Een blaastest wees dit uit. (zie 3e persbericht van 18 oktober jl.)

Liessel: Politie pakt man op voor bedreiging en mishandeling

De politie heeft maandag rond 1.45 uur voor de woning van zijn 53-jarige ex-vriendin uit Liessel een 51-jarige man uit Boxtel aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie de melding dat de ex-vriendin van verdachte in haar woning door hem mishandeld en bedreigd was. Hij had de vrouw geslagen en bedreigingen geuit. Hierna was de verdachte weggereden. Toen de politie arriveerde bij de woning van het slachtoffer belde de verdachte aan, om zichzelf aan te geven. Het slachtoffer heeft lichte verwondingen aan haar arm en schouder. De man was onder invloed van alcohol en is ingesloten voor verder onderzoek.