Politieberichten Eemland noord, 11.55 uur

Utrecht, 23-10-2006

Man aangehouden na aanrijding

BAARN - De politie heeft zaterdagavond 21 oktober om 21.15 uur een 56-jarige inwoner van Baarn aangehouden omdat hij betrokken was bij een aanrijding op de Amsterdamsestraatweg en na het ongeval was weggelopen.

De agenten konden aan de hand van het kenteken van de auto, die bij aanrijding met de verkeerslichtinstallatie was achtergebleven, het adres van de bestuurder achterhalen. De man bleek inmiddels thuis te zijn en was onder invloed van alcohol. Hij wenste niet mee te werken aan een onderzoek en verliet de woning. Hij verzette zich tegen de aanhouding en moest uiteindelijk met pepperspray onder controle worden gebracht. Op het politiebureau blies de man 330 ug/l. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Beroving

SOEST - Zondagavond is een 67-jarige vrouw uit Soest aan de Beukenlaan beroofd van haar tas. De vrouw fietste tussen 17.30 en 17.40 uur richting de Smitsweg toen zij werd ingehaald door twee jongens op een snorfiets. De jongen die achterop de snorfiets zat, pakte de handtas uit de fietsmand weg. Het tweetal reed vervolgens weg in de richting van de Graanakker. De politie onderzoekt de beroving en vraagt mensen die kunnen helpen bij het onderzoek te bellen met de politie van Eemland noord via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).