Buurtlink.nl

Persbericht

Nationale Postcode Loterij steunt website met buurtinformatie Stichting Buurtlink lanceert website buurtlink.nl

's-Graveland, 23 oktober 2006 - Onder het motto 'je buurt op internet' is de site www.buurtlink.nl online. Buurtlink.nl is de enige landelijke website waar Nederlanders via hun postcode allerlei informatie uit hun buurt kunnen opzoeken maar ook zelf kunnen plaatsen. Het idee van buurtlink.nl is afkomstig van de Nationale Postcode Loterij die Stichting Buurtlink in de gelegenheid heeft gesteld het initiatief uit te bouwen. Het doel van de stichting is om door middel van de website buurtlink.nl de sociale cohesie in de Nederlandse samenleving te bevorderen.

Betrokken bij de buurt
Buurtlink.nl is je buurt op internet en draait om de initiatieven van de bezoekers. Buurtbewoners kunnen met elkaar op de website communiceren en houden hun eigen buurtsite actief zodat iedereen kan meedoen aan een goed geïnformeerde en betrokken buurt. Iedereen met toegang tot internet kan in een paar klikken buurtnieuws lezen en plaatsen, zien wat er in de buurt te koop is, hoe veilig het is in de buurt en welke buurtactiviteiten gaan plaatsvinden. Ook kan de gebruiker naar aanleiding van actuele gebeurtenissen meningen delen met andere buurtbewoners. Hierdoor krijgt iedereen de kans zich over zijn of haar buurt uit te spreken.

Samenwerking met maatschappelijke organisaties
Buurtlink.nl is een web 2.0 initiatief. Dit houdt in dat buurtlink.nl zo veel mogelijk content, die beschikbaar is op het internet, bundelt in een levendige website. 'Als landelijke website stelt buurtlink.nl buurtbewoners in de gelegenheid om informatie over de buurt te krijgen, en informatie met elkaar te delen. Daarmee heeft buurtlink.nl de primeur van een grootschalige lokale burgerjournalistieke website in Nederland' aldus Marck Feller, directeur van buurtlink.nl. Stichting Buurtlink is met diverse grote maatschappelijke organisaties partnerschappen aangegaan om hen de gelegenheid te bieden buurtbewoners te informeren over hun lokale activiteiten.

Bijdrage Nationale Postcode Loterij
Stichting Buurtlink heeft een financiële bijdrage van 2,7 miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij zodat de website buurtlink.nl gerealiseerd kon worden. Sinds 1 januari 2006 zet de Nationale Postcode Loterij zich naast mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en natuur en milieu ook in voor het bevorderen van de sociale cohesie in Nederland. Daarom ondersteunt zij de stichting. Als directeur van de organisatie is Marck Feller aangetrokken door Stichting Buurtlink. Feller is als producent en architect, de grondlegger geweest van onder andere TV-actualiteitenprogramma Hart van Nederland en vele andere TV producties. Sinds het voorjaar van 2006 heeft hij de verantwoordelijkheid voor de bouw en lancering van de website.

Website volop in ontwikkeling
www.buurtlink.nl is nog volop in ontwikkeling. Iedere maand komt er een vernieuwde en uitgebreidere versie online. De makers van de site stellen de website beschikbaar aan buurtbewoners, maar plaatsen zelf geen berichten. Wel bekijken zij iedere dag de nieuw binnengekomen berichten. Onbetamelijke of onheuse berichten worden verwijderd.

Buurtlink.nl is een activiteit van Stichting Buurtlink. Stichting Buurtlink is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en heeft als doel om de sociale cohesie in de samenleving te bevorderen door middel van een website. In januari 2006 heeft de Stichting Buurtlink een financiële bijdrage ontvangen van de Nationale Postcode Loterij zodat de website buurtlink.nl gerealiseerd kon worden. Stichting Buurtlink is gevestigd in 's-Graveland en heeft acht werknemers.


Noot voor de redactie,