Nedap n.v. healthcare

Persbericht

Nedap introduceert huissleutel in nieuwe generatie telefoon Nederlandse Thuiszorg wereldwijd voorop in toepassen nieuwe technologie

In de thuiszorg gaat veel tijd van verzorgenden verloren aan het ophalen van de juiste voordeursleutel. Volgens onderzoek kost dit de zorginstellingen jaarlijks tussen de 20 en 45 miljoen euro. Met de iO Open introduceert Nedap healthcare een praktisch toepasbare oplossing voor dit probleem. De iO Open is draadloos, wordt bevestigd aan de binnenkant van de voordeur en communiceert met de Nokia telefoon van de medewerker. De nieuwste technologie op het gebied van identificatie en communicatie maakt de iO Open simpel te installeren, draadloos en eenvoudig in het gebruik.

Naast een grote besparing in tijd verhoogt de iO Open de veiligheid van de cliënten door het rondslingeren van sleutels van cliënten te voorkomen.

Tweede generatie NFC zorgoplossing
De iO Open komt precies een jaar nadat Nedap de iO TouchPro presenteerde, wereldwijd de eerste oplossing voor zorgregistratie op basis van NFC (Near Field Communication) technologie. Kern van de iO TouchPro is het lezen van de contactloze cliëntenchipkaart met een mobiele telefoon. Op basis van deze digitale handtekening kan eenvoudig en betrouwbaar verrichtte activiteiten van thuiszorgmedewerkers worden geregistreerd. Bij de iO Open is de NFC-telefoon nu ook de elektronische sleutel geworden om bij een cliënt binnen te komen; veilig en gecontroleerd.

Met de iO Open hebben de thuiszorgorganisaties in Nederland wederom een wereldwijde primeur.

Vooruitstrevend
.De modernste technologieën hebben pas zin als daarmee een echte oplossing voor een concreet probleem uit de praktijk kan worden gemaakt.. zegt Rob Schuurman van Nedap healthcare .Nauwe samenwerking met de innovatieve thuiszorgorganisaties in Nederland is daarbij essentieel..

De Nederlandse thuiszorgorganisaties hebben een leidende rol bij het adopteren van de nieuwe technologieën om de zorgprocessen transparanter en eenvoudiger te maken. Reeds 5.500 zorgmedewerkers maken gebruik van de iO TouchPro gebaseerd op NFC-technologie. .Nederlandse zorginstellingen hebben voordeel bij het gebruikersgemak van deze oplossing. volgens Ari Beilinson, Directeur van Workforce Solutions bij Nokia Emerging Business Unit. .Deze innovatieve toepassing bewijst dat Nederland voorop loopt in het gebruik van NFC technologie..

Nedap verwacht voor het einde van het jaar de eerste 100 woningen van de iO Open voorzien te hebben.

Over Nedap
Nedap healthcare is een zelfstandig onderdeel van Nedap N.V. en heeft als doelstelling; het vergroten van de beschikbare tijd voor zorg door de werkzaamheden van de zorgverlener die niet tot de kernactiviteiten behoren te automatiseren. Ze ondersteunt inmiddels circa 30.000 zorgprofessionals bij hun verantwoordelijke taak.

Nedap N.V. is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van producten, systemen en diensten op het gebied van o.a. geïntegreerde oplossingen voor toegangscontrole, geautomatiseerde bedieningssystemen, informatieverwerking, maar ook elektronische besturingssystemen en elektronisch schakelende voedingen. Nedap is in 1929 opgericht en sinds 1949 genoteerd aan de beurs in Amsterdam (EuroNext) en heeft wereldwijd ruim 600 medewerkers.