Ingezonden persbericht


Persbericht

23 oktober, 2006

Standaardapplicaties zijn ouderwets

~ ontwikkeling van maatwerkapplicaties staat bovenaan wenslijst Europese bedrijven ~

Het aantal Europese bedrijven die IT-budget uitgeven aan maatwerkapplicaties is verdubbeld in slechts vijf jaar tijd. Dit blijkt uit de Engagement Index van Avanade - technologie-integrator en specialist in het Microsoft Enterprise-platform.

Meer dan de helft van de overeenkomsten (Engagements) van Avanade in Europa in het afgelopen jaar omvatte het maken van nieuwe applicaties, waarmee klanten zich duidelijk kunnen onderscheiden. De groei van .NET heeft ervoor gezorgd dat de op web gebaseerde applicaties het snelst zijn toegenomen. Dit is slechts een voorbeeld van de trend van maatwerkapplicaties die naar alle waarschijnlijkheid zal doorzetten.

Hieronder de top 5 projecten in 2006 volgens de jaarlijkse Engagement Index van Avanade:


* Applicatie-ontwikkeling

* Infrastructuur

* Applicatiemanagement

* Business Intelligence

* Enterprise integratie

53 procent van de klanten van Avanade is op zoek naar manieren om hun klanten en personeel de juiste tools te bieden - van marketing- tot supply chain managementtools - om voor te blijven op de concurrentie. In 2001 was dit slechts 26 procent van de klanten. De analyse toont verder aan dat organisaties twee keer zo vaak maatwerkapplicaties aanschaffen dan infrastructuurprojecten inzetten. Dit is een complete omslag ten op zichte van vijf jaar geleden.

"Aangezien organisaties altijd op zoek zijn naar een voorsprong op de concurrentie, moeten zij de juiste technologie op de juiste manier inzetten", aldus Erik Lamers, business development director bij Avanade Nederland. "Avanade ontwikkelt maatwerkapplicaties op het Microsoft-platform die ervoor zorgen dat bedrijven sneller en efficiënter kunnen werken."

(255 woorden)