NETGEAR Digital Entertainer speelt streaming media af van PC's met Intel Viiv-technologie, opslagsystemen en Internet naar de TV en home-entertainmentsystemen

NETGEAR Digital Entertainer (EVA700) het eerste digitale media-apparaat dat goedgekeurd is voor Intel Viiv-technologie

Rotterdam, 23 oktober 2006 ­ NETGEAR introduceert dde eerste, voor Intel Viiv-technologie goedgekeurde digital media adapter (DMA): de NETGEAR Digital Entertainer (EVA700), die thuiscomputers met home-entertainmentsystemen verbindt. Met de compacte en stijlvolle Digital Entertainer kunnen consumenten digitale media content, toepassingen en diensten vanaf PC's , netwerkopslagapparaten, USB-apparaten en Internet via het thuisnetwerk streamen naar TV's en home-entertainmentsystemen.

NETGEAR heeft ook het Intel Viiv-technologie keurmerk ontvangen voor de populaire RangeMax Wireless Router (WPN824) en de 54 Mbps Wireless Router (WGR614). Hiermee wordt het opzetten van een netwerkverbinding tussen de Digital Entertainer en op Intel Viiv-technologie gebaseerde PC's nog gemakkelijker gemaakt.

Intel Viiv-technologie is Intels nieuwe merk voor home-entertainment PC's, waarmee consumenten al hun digitale films, programma's, muziek, games en foto's gemakkelijk kunnen afspelen, beheren en delen. Met de NETGEAR Digital Entertainer kunnen via de TV digitale films, muziek en foto's op PC's met Intel Viiv-technologie afgespeeld worden via het thuisnetwerk. Andere functies van Intel Viiv-technologie die door de Digital Entertainer worden ondersteund, zijn het opstarten van een PC in slaapstand vanaf de Digital Entertainer en gemakkelijke netwerkconfiguratie via Intel Hub Connect technology. Hiervoor is een voor Intel Viiv-technologie goedgekeurde router vereist, zoals de NETGEAR RangeMax Wireless Router (WPN824) en 54 Mbps Wireless Router (WGR614).

Voor de beste prestaties kunnen consumenten de NETGEAR Digital Entertainer via een Ethernetkabel aansluiten op hun thuisnetwerk, of via een 802.11g draadloze router zoals de voor NETGEAR RangeMax Wireless Router (WPN824) en 54 Mbps Wireless Router (WGR614). Een goed alternatief voor Ethernetkabels is de snelle NETGEAR 200 Mbps Powerline HD Ethernet Adapter Kit (HDXB101).

Een van de belangrijkste kenmerken van NETGEAR-producten is dat ze zeer gebruikersvriendelijk zijn. Zo heeft de Digital Entertainer een gemakkelijk te bedienen interface voor de TV-tuner, waarmee de hele familie foto's, films en muziek kan bekijken en afspelen, via één afstandsbediening. Behalve van PC's die gebaseerd zijn op Intel Viiv-technologie, kan de Digital Entertainer ook media content afspelen vanaf standaard Windows PC's (via Windows Media Connect) en van Universal Plug and Play (UPnP) mediaservers. Ook kan er via het netwerk content gestreamd worden van de NETGEAR Storage Central (SC101) en van allerlei USB-apparaten zoals USB-sticks, digitale camera's en iPods of andere digitale muziekspelers. De Digital Entertainer is uitgevoerd in 'burnished platinum' en is ongeveer even groot als een DVD-speler, zodat het apparaat in iedere huiskamer past.

De Digital Entertainer ondersteunt vele bekende audioformaten (MP3, WAV, WMA, AAC), videoformaten (MPEG1/2/4, WMV, XviD) en beeldformaten (JPEG, BMP, PNG, TIFF, GIF). Standaard zijn een 10/100Base-T Ethernetcontroller, ondersteuning voor 802.11g draadloze netwerken en een USB 2.0-poort ingebouwd. De Digital Entertainer heeft RCA ('Tulp') connectors voor composiet en component video (met ondersteuning voor HD-video), standaard stereo audio-uitgangen, een S-video aansluiting en een SCART-aansluiting. Het apparaat voldoet aan verschillende standaarden op het gebied van interoperabiliteit, waaronder UPnP AV, Digital Living Network Alliance (DLNA) en nieuwe technologieën op het gebied van digitale rechten, zoals DTCP-IP en Windows Media DRM 10 for Network Devices. Qua beveiliging ondersteunt de Digital Entertainer WEP, WPA-PSK en WPA2-PSK.

De NETGEAR Digital Entertainer EVA700 is is medio november verkrijgbaar bij retailers en webshops en heeft twee jaar garantie. Bij vragen is er Nederlandstalige ondersteuning beschikbaar. De consumentenadviesprijs is ¤ 349 incl.. BTW. De NETGEAR RangeMax Wireless Router (WPN824), 54 Mbps Wireless Router (WGR614) en 200Mbps Powerline Ethernet Adapter Kit (HDXB101) zijn al langer verkrijgbaar.