Duurzame Kies Wijzer leidt Joost Eerdmans naar CDA

Llink

In het radioprogramma Desmet Live heeft Joost Eerdmans van EenNL vanavond de Kies Wijzer van LLiNK gelanceerd. De uitslag op de twintig stellingen over duurzaamheid, mens, dier en milieu luidde: CDA. Eerdmans: 'Daar kom ik vandaan!' Op de derde plaats kwam zijn eigen partij, EenNL, naar voren.

LLiNK besteedt de komende weken in haar programma's uitgebreid aandacht aan de verkiezingen. De Kies Wijzer is te vinden op kieswijzer.llink.nl.

In de Kies Wijzer worden 20 stellingen voorgelegd over duurzaamheid, internationale verhoudingen en natuur en milieu. 86% van de Nederlanders geeft aan duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt te vinden voor beleid. Toch voeren in alle partijprogramma's en debatten economie, welzijn en zorg de boventoon. LLiNK brengt hier verandering door met de Kies Wijzer de thema's mensenrechten, dierenrechten, internationale samenwerking en natuur & milieu weer op de publieke en politieke agenda te plaatsen. Eerdmans loofde de KiesWijzer om zijn heldere stellingen en het feit dat de behandelde thema's inderdaad van groot belang zijn. Bij de laatste stelling, die handelt over vrouwenrechten, reageerde hij dat dit zeker prioriteit heeft, maar hij er niet meteen morgen mee aan de slag gaat.

De twintig stellingen van de Kies Wijzer zijn samengesteld op basis van de partijprogramma's van 12 politieke partijen die kans maken op een kamerzetel.

Dinsdagavond legt Froukje Jansen in LLinke Soep TV D'66-kamerlid Boris van der Ham langs de groene meetlat (24/10 21.25 uur op Nederland 3). In de volgende weken komen de verkiezingen en de Kies Wijzer wekelijks terug in de programma's van LLiNK. Afsluitend organiseert LLinke Soep Radio op 17 november samen met BNN United een slotdebat tussen de jongste kamerleden van de verschillende partijen.

De Kies Wijzer (www.kieswijzer.llink.nl) is een concept van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.llink.nl.

---