Artsen zonder Grenzen


Musicerende medici voor Artsen zonder Grenzen: uitverkochte avond

23/10/2006 19:37 -- Medici en paramedici van het Nederlands Artsen Orkest I Medici zetten zich op zondagavond 22 oktober met hart en ziel in voor hun collega's van Artsen zonder Grenzen. Zij gaven een benefietconcert in het prachtige Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam waar zij voor een uitverkochte zaal speelden. Het orkest stond onder leiding van internationaal gerenommeerd dirigent Otto Tausk. De avond werd gepresenteerd door Angela Groothuizen.

De zeventig leden van het orkest en de solisten Liesbeth Winter, Feico Halbertsma en Erik Niks kregen staande ovaties. Het publiek was vooral onder de indruk van de hoogstaande kwaliteit van de musicerende medici. Frank Garssen, arts van Artsen zonder Grenzen, vertelde op het podium over het werk in het veld; in de foyer kon het publiek vragen stellen aan veldmedewerkers van Artsen zonder Grenzen.

Onder de nieuwe donateurs die zich die avond aanmeldden, werd een foto uit een van de projecten van Artsen zonder Grenzen verloot. De foto is van de hand van de Belgische internationaal prijswinnende (waaronder World Press Photo Awards) reportagefotograaf Stephan Vanfleteren.

De avond was een klinkend succes. De kaartverkoop (750 kaartjes) was goed voor EUR 12.000, daarnaast ontving Artsen zonder Grenzen EUR 805 aan losse donaties.