Golfbaan Harderwold: binnen 5 maanden naar A-status


ZEEWOLDE, 20061127 -- Golfbaan Harderwold heeft binnen 5 maanden na opening van de nieuwe 18 holes baan de officiële A-status van de NGF ontvangen. Het is uitzonderlijk te noemen dat een dergelijk jonge baan al zo snel de A-status heeft mogen ontvangen.

Golfbaan Harderwold is veranderd van een 9-holes bosbaan naar een volwaardige 18-holes bos- en polderbaan. De golfbaan is nog volop in ontwikkeling en de planning is om in 2009 de uiteindelijke 18-holes baan helemaal gereed te hebben. De baan zal tegen die tijd ook uitgebreid worden met een nieuw clubhuis.

Golfbaan Harderwold is een prachtige mix van bos- en polderlandschap. De baan is ontworpen door Alan Rijks; hij heeft er voor gezorgd dat de vlakke en open polders zijn veranderd in een groen en glooiend terrein met een centrale waterpartij waarin de natuur alle kans krijgt, inclusief vistrappen. Deze vistrappen zorgen ervoor dat alle vissoorten vrijuit kunnen zwemmen tussen de wateren van het Veluwemeer en golfbaan Harderwold. Er wordt nauw samengewerkt met Natuurmonumenten aangezien de baan zich tussen twee natuurgebieden bevindt, namelijk Harderwold en Harderbos.

www.harderwold.nl