Gemeente Heemskerk


zaterdag, 14 oktober 2006

Heiwerkzaamheden voor Tender College en sportvoorziening

HEEMSKERK - Op 23 oktober beginnen de heiwerkzaamheden voor de bouw van het Tender College en de sportvoorziening aan de Jan van Kuikweg (oude locatie Maerten van Heemskerckschool). De voorbereidende grondwerkzaamheden beginnen in de week ervoor, op 16 oktober.

De aannemer maakt in die periode de locatie gereed om te kunnen gaan heien. De bouwketen worden al op 12 oktober op het terrein geplaatst. Dit gebeurt met een kraan vanaf de Van Riemsdijklaan. Het heien begint dan op 23 oktober en zal maximaal tien werkdagen gaan duren. 's Ochtends om 7.00 uur beginnen de werkzaamheden, die duren tot 18.00 uur. Deze werktijden zijn nodig om het grootste deel van de werkzaamheden in week 43 - de herfstvakantie - te laten plaatsvinden. Gezien de overlast en veiligheid is het gewenst dat de school leeg is tijdens het heien. Met deze werktijden is in principe voorkomen dat de zaterdagen ook nodig zijn voor het heien. Mocht dit door onvoorziene omstandigheden toch nodig blijken dan zal het gemeentebestuur dit zorgvuldig overwegen.
Bij het heien wordt gebruik gemaakt van zogeheten vibropalen. Dit betekent dat het heien minder trillingen oplevert en er dus een kleiner risico is op schade aan omliggende woningen. Het betekent echter wel dat er wellicht meer geluidsoverlast kan worden ervaren door deze manier van heien.

---