Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jazz on the Roof met Benjamin Herman in Glaspaleis Heerlen

Dinsdag 24 oktober om 21.00 uur is er in het Glaspaleis een extra Jazz on the Roof concert van Benjamin Herman. Edisonwinnaar Benjamin Herman speelt met zijn kwartet met Carlo de Wijs, Jesse van Ruller en Martijn Vink, in het kader van MoNUment CULTuur groovy soul-jazz. Tijdens het concert worden er jazzbeelden geprojecteerd door Meta-Forum.
Kaarten kosten ¤7,50 (scholieren ¤5,-) en zijn te reserveren bij de balie van het Glaspaleis (045-5772200). Voor het concert van Benjamin Herman op dinsdag 24 oktober biedt Restaurant Glaspaleis een speciaal dagmenu aan voor ¤17,95; Zuurkool met geconfijte Parelhoenboutjes en aardappelpartjes. Bezoekers die dineren in Restaurant Glaspaleis krijgen het entreekaartje van het concert gratis. Reserveren voor het diner kan bij Het Restaurant, 045-5772288. Dit Jazz on the Roof concert wordt georganiseerd door Glaspaleis Heerlen i.s.m. Muziekschool Heerlen, Stichting Jazz on the Roof, SLIM en Meta-Forum.

Benjamin Herman
Het is een bijzonder jaar voor saxofonist Benjamin Herman. De ene na de andere eervolle gebeurtenis valt hem ten deel. Zo kreeg hij nog niet zo lang geleden de prestigieuze Boy Edgarprijs, die geldt als de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Verder verscheen zijn cd Itch, die goed ontvangen is in de media, mocht hij zijn eigen programma samenstellen voor een Rotterdams Jazzfestival, toerde hij met Paul Weller, speelde hij met zijn bigband New Cool Collective op vele plaatsen in de wereld en toerde hij met zijn kwartet in Brazilië en Argentinië. Herman is thuis in vele stijlen: van dirty poverjas, groovy souljazz en bigbandswing tot vette funk.

Fragmenten juryrapport Boy Edgarprijs
'...Opvallend is dat de immer goed in het pak gestoken Herman sinds zijn solodebuut Café Alto als geen ander publiek aan zich bindt. De laatste jaren weet hij als één van de weinige jazzmusici ook buiten het jazzpubliek bewondering te oogsten...’ '...Hij is een voorbeeldig jazzmuzikant: open, nieuwsgierig, energiek en geëngageerd. Typerend voor hem is zijn nimmer aflatende drive, een zeer goede techniek en een prachtige toon...’

Jesse Ruller, Carlo de Wijs en Martijn Vink
Jesse van Ruller studeerde summa cum laude af van het conservatorium van Hilversum in 1995. Sinds die tijd heeft hij muziek opgenomen en opgetreden met vele bekende muzikanten en ensembles waaronder Seamus Blake, Philip Catherine, Toots Thielemans, John Patitutcci, Bill Stewart, het Metropool Orkest, 'the Birmingham Symphony Orchestra', en het 'Berliner Symphoniker'.
Voor Carlo de Wijs kent muziek weinig grenzen. Hij maakte een wereldtournee met de band Funky Stuff van Candy Dulfer en maakte furore in de Londense Ronnie Scott's Jazzclub. Toerde met Steve Lukather (zanger/gitarist TOTO) en Gary Brooker (zanger/componist van Procul Harum en A whiter shade of pale). Alle invloeden kwamen samen in zijn succesvolle band D'WYS (met o.a. the Voices of Soul).
Martijn Vink, de drummer van het kwartet, werkte samen met grote artiesten, zoals Vince Mendoza, Maria Schneider, Kenny Werner, Kenny Wheeler, Pat Metheny, Candy Dulfer, Roy Hargrove, Ray Brown, John Clayton, Herbie Hancock, John Abercrombie. Momenteel werkt Vink samen met Birgit Lewis en maakt hij o.m. deel uit van het Metropole Orchestra, het BJO, het Jesse Van Ruller Trio, Red Yellow and Blue, het Anton Goudsmit Trio en het Tineke Postma Quartet.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en Horeca Glaspaleis.
Glaspaleis, venster op cultuur Bongerd 18 Heerlen 045 - 5772200

www.jazzontheroof.nl
www.glaspaleis.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Reggie Berkers
J.schmeitz8@heerlen.nl/ R.Berkers@heerlen.nl
045-5772203/ 045-5772271