Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van maandag 23 oktober 2006

Milieuzorg op school (MOS): 66 scholen verdienen het MOS-logo

Op 24 oktober 2006 reikt Kris Peeters, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, of zijn vertegenwoordiger, het derde MOS-logo uit.

In aanwezigheid van de Vlaamse minister van Onderwijs en Vorming Frank Vandenbroucke ontvangen 50 basisscholen en 16 secundaire scholen het logo voor hun inzet om de school milieuvriendelijker te maken.

MOS is een educatief milieuzorgproject, van kleuter- tot hogeschool. Het project is het resultaat van de samenwerking tussen de Vlaamse overheid (afdeling Milieu-integratie en -subsidiëringen), de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. De Vlaamse overheid coördineert het project, de provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie begeleiden de scholen.

De scholen kunnen jaarlijks een dossier indienen om het MOS-logo te krijgen. Als ze een jaar aan milieuzorg hebben gewerkt, kunnen ze het eerste logo behalen; later kunnen ze het tweede en het derde logo krijgen.

De leerlingen van de laureaatscholen hebben samen met hun leerkrachten, directie en schoolpersoneel allerlei acties georganiseerd om afval te vermijden, water en energie te besparen en de speelplaats op een milieuvriendelijke wijze te verfraaien. MOS betrekt de leerlingen bij alle aspecten van het milieuproject: van het uitdenken van acties tot het uitvoeren ervan.

Meer informatie over het MOS-project en de lijst van alle laureaatscholen vindt u op www.milieuzorgopschool.be .

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Mevr. Ines Van Regenmortel
Tel.: 02 553 14 82
Fax: 02 553 80 25
E-mail: ines.vanregenmortel@lne.vlaanderen.be

Lees meer op: http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?cid=1161576030570&pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht