Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Mis(s) Roos ontmoet premier Balkenende
---

Roos Op 24 oktober ontmoet Roos Prommenschenckel, ambassadeur van Onbeperkt Nederland, minister-president Balkenende. Op 31 mei 2006 won Roos de finale van de allereerste MIS(S) Verkiezing ter wereld waarin alle deelnemers een zichtbare handicap hadden. Roos won niet alleen de titel MIS(S) 2006, maar werd ook een jaar lang ambassadeur van Onbeperkt Nederland. De dolblije Roos werd gehuldigd door minister-president Balkenende en hij nodigde haar persoonlijk uit om met hem te praten over het gehandicaptenbeleid in Nederland en de vele knelpunten en drempels die er zijn.

Ambassadeurschap

Als ambassadeur van Onbeperkt Nederland zet Roos zich in voor de beeldvorming van mensen met en zonder een lichamelijke handicap of chronische ziekte. Ze wil dit jaar als ambassadeur onder andere bruggen bouwen tussen jongeren met en zonder een lichamelijke handicap of chronische ziekte. Daarnaast wil ze de toegankelijkheid en bereikbaarheid van locaties in Nederland verbeteren, waardoor mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte zelfstandiger en onafhankelijker worden en hierdoor frequenter te zien zullen zijn in het straatbeeld. Ze wordt vanuit het Revalidatiefonds ondersteund.

Gesprek met premier Balkenende

Roos gaat op 24 oktober een gesprek met minister-president Balkenende voeren over het gehandicaptenbeleid in Nederland. Mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte willen vaak wel participeren, maar ze moeten ook kunnen participeren en daarvoor wordt een beroep op de solidariteit van de maatschappij gedaan. Met name over het toegankelijker maken van het Openbaar Vervoer, wil Roos het graag met minister-president Balkenende hebben. Door de ontoegankelijkheid van het Openbaar Vervoer word je als je een handicap hebt enorm beperkt in je vrijheid, aldus Roos. Verder wil Roos het hebben over de uitbreiding van de wet gelijke behandeling en het bouwbesluit. Tijdens het gesprek zijn mede aanwezig initiatiefneemster van de MIS(S) Verkiezing Lucille Werner, voorzitter van de Task Force en Samenleving, Hannie van Leeuwen en directeur van het Revalidatiefonds, Jan Hofste. Roos zal aan de premier ook het verkiezingspamflet van de CG-Raad overhandigen.

Het Revalidatiefonds

Het Revalidatiefonds zet zich in om de positie van mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte te verbeteren. Het Fonds initieert en financiert projecten op het gebied van preventie, revalidatie, maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid om zo een samenleving zonder drempels te creëren.