LLiNK

Omroep LLiNK bestaat 1 jaar

Rotterdam, 23 oktober 2006


- PERSBERICHT -

Daar moet op gedronken worden!

Omroep LLiNK bestaat 1 jaar! Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt aan ons voorbijgaan. In de productest in LLinke Soep besteden we dan ook aandacht aan dé feestdrank bij uitstek: champagne! Proeven mensen het verschil tussen gewone en ecologische bubbels? De test vindt plaats in een drafcentrum in Alkmaar. Temidden van de paarden wordt er geslurpt, gespuugd, geschonken en gewed. Welke champagne is het lekkerst? LLinke Soep op TV is dinsdag 24 oktober om 21:20 uur te zien op Nederland 3.

In de reportage gaat Froukje op zoek naar goede vis. Aan de hand van de Viswijzer zoekt zij naar het antwoord op de vraag wat goede en foute vis is. Nieuwe vistechnieken zoals Pulskor moeten de visvangst verbeteren, maar wat houdt het in? En zijn viskwekerijen de nieuwe bio-industrie? Froukje gaat op onderzoek.

Voor 'Big Bother' reist Edo af naar Den Haag. Daar confronteert hij 3 jongeren van een Haags internaat met een groene opdracht. Lukt het ze om een hele week eerlijke kleding (fair trade) te dragen? De klerenkasten van Johnny, Tamara en Suus gaan leeg. En mede door de film China Blue wordt hen duidelijk hoe fout hun spijkerbroek eigenlijk is. De verbazing is groot.

In 'Hoe Groen is... ' zijn we thuis bij D66 kamerlid Boris van der Ham. Hoe bewust leeft hij en hoeveel rekening houdt hij met het milieu? Froukje zocht hem op en ging met hem in gesprek.

LLinke Soep op radio, tv en internet.
Radio 1: iedere vrijdag om 20.00 uur.
Nederland 3: dinsdag 24 oktober, dinsdag 7, 14 en 28 november, dinsdag 12 en 19 december om 21.20 op Nederland 3. Internet: sinds september

LLinke Soep is een jongerenmagazine over Praktisch Idealisme. LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT