Politie Haaglanden

Persberichten 24 oktober

Haaglanden, 24-10-2006

Oproep getuigen: tassenrollerij

Zoetermeer - Een 25-jarige vrouw uit Zoetermeer werd zaterdagnacht rond 04.00 uur slachtoffer van diefstal uit haar tas in een discotheek aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer. Het slachtoffer kon de daders aanwijzen en de politie heeft twee verdachten van 16 en 22 uit Amsterdam aangehouden. Op de avond zelf hebben twee getuigen zich gemeld bij de portiers van de discotheek. De politie wil deze getuigen graag spreken. Ook andere mensen die informatie hebben over dit incident worden verzocht contact op te nemen met de recherche van politiebureau Zoetermeer via: 0900 - 8844.

Oproep getuigen: beschoten met luchtbuks

Den Haag - Een 27-jarige man uit 's-Gravendeel liep zondagavond rond 22.00 uur over de Grote Markt, toen hij tegenover de bewaakte fietsenstalling een harde tik op zijn hoofd voelde. Op het moment dat het slachtoffer aan zijn hoofd voelde, merkte hij dat hij bloedde en ontdekte hij een klein kogelgat in zijn pet. In het ziekenhuis is het kogeltje uit het hoofd van het slachtoffer verwijderd. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Mensen die informatie hebben voor de politie worden verzocht contact op te nemen met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat via: 0900 - 8844.

Nepagent aangehouden

Den Haag - De politie heeft maandagmiddag omstreeks half één een 44-jarige Tsjech aangehouden die ervan wordt verdacht zich als politieagent te hebben uitgegeven en op die manier toeristen te hebben opgelicht. Politiemensen werden aangesproken door een groep Zuid Koreaanse vakantiegangers. Zij waren door drie personen aangesproken die vertelden van de politie te zijn. De toeristen werden gefouilleerd, waarna de nepagenten er in een auto vandoor gingen. De Koreanen bleken van veel geld te zijn ontdaan. Politieagenten zagen de auto van de verdachten even later op de Prinsessegracht rijden. Toen de bestuurder de politie zag, gaf hij gas en reed hij door rood de Koningstunnel in. Aan de andere kant van de tunnel werd de auto leeg aangetroffen. In de omgeving werd één mogelijke inzittende aangetroffen en aangehouden. De politie onderzoek de zaak nader.

Jongen gewond bij aanrijding

Maasland Een 13-jarige jongen uit Maasland is op maandag 23 oktober om 07.40 uur op de Molenweg gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen fietste op het fietspad van de Molenweg komende uit de richting van Maasland. Op een gegeven moment wilde hij linksaf slaan en werd daarbij aangereden door een auto die kwam uit de richting van Westgaag. Vermoedelijk heeft de jongen deze auto niet gezien en botste frontaal op deze auto. Hij is vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis, alwaar hij die zelfde dag het ziekenhuis weer mocht verlaten.

Bromfietser zonder papieren

Den Haag - Zonder bromfietscertificaat/rijbewijs, geen identiteitsbewijs en op een onverzekerde bromfiets leverde meerdere bekeuringen op voor een 22-jarige man uit Nootdorp. Hij trok de aandacht van de politie door maandagavond rond 21.30 uur over de Wenckebachstraat door het rode stoplicht te rijden.

Scooterrijder komt ten val

Den Haag - De politie wilde maandag 23 oktober rond 17.00 uur een 15-jarige Hagenaar aanhouden, omdat hij zonder helm over het Heeswijkplein reed. De bestuurder wilde er vandoor gaan, maar kwam door een wilde beweging ten val. De verdachte rende weg en vluchtte een tram in, waarin hij kon worden aangehouden. Toen ze terugkwamen op het Heeswijkplein bleek de scooter te zijn weggenomen door twee jongens van rond de 16 jaar. De verdachte kreeg een bekeuring voor het minderjarig rijden en een tweede voor het rijden zonder helm.

Automobilist contra bromfietser

Den Haag - Een 17-jarige bromfietser uit Den Haag kwam maandag 23 oktober rond 20.30 uur ten val toen hij in aanrijding kwam met een 38-jarige Haagse automobilist. Het slachtoffer reed over de Lisztstraat toen de automobilist vanaf de Louis Armstrongstraat de Lisztstraat op wilde rijden. De personenauto gaf geen voorrang aan het slachtoffer en het slachtoffer gaf met zijn richtingaanwijzer aan rechtsaf te gaan, maar ging toch rechtdoor. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Jongen op gestolen brommer

Zoetermeer De politie heeft maandag 23 oktober om 17.00 uur op de Tankenberg een 16-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden. De jongen bleek tijdens een controle geen bromfietscertificaat te hebben. Bij nader onderzoek bleek dat de brommer van diefstal afkomstig was. De jongen, die al vaker met de politie in aanraking kwam, werd in verzekering gesteld.

Door rood licht

Wassenaar Bij een verkeerscontrole op de hoek van de Landscheidingsweg en de Wittenburgerweg heeft de politie maandag 23 oktober tussen 17.00 en 18.00 uur veertien bekeuringen uitgeschreven voor verkeersdeelnemers, die het rode verkeerslicht negeerden.

Oproep getuigen

Nootdorp- In de nacht van 22 oktober heeft een groep jongeren bij het Sytwinde een auto op zijn kant geduwd. Volgens getuigen ging hierna een deel van de groep er vandoor in een taxi. De politie van Pijnacker-Nootdorp is op zoek naar meer getuigen via 0900-8844.