Politie Hollands Midden

Datum: 24 oktober 2006


---
Hillegom Bliksemafleiders gestolen

In het weekend van 19 tot en met 23 oktober zijn er van daken van een bedrijfspand aan de Weerlaan meerdere bliksemafleiders gestolen. Waarschijnlijk hebben de dader(s) het gemunt op het koper wat zij kunnen doorverkopen. De eigenaar heeft na de ontdekking van de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in. Mogelijk dat er getuigen zijn van de diefstal, zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Noordwijkerhout Ongeval op Boekhorsterweg

De politie heeft hulp geboden bij een ongeval op de Boekhorsterweg. Op maandag 23 oktober omstreeks 15.25 uur, heeft er aanrijding tussen tractor met oplegger en een bromfietser plaatsgevonden. De bromfietser, een 28 jarige man uit Noordwijkerhout is met onbekend letsel naar het LUMC gebracht. De traumahelikopter is ter plaatse geweest om medische ondersteuning te verlenen. Het ongeval vond plaats in de bocht vanaf het Oosterduinsemeer. De bromfietser kwam vanuit de richting van het Oosterduinsemeer, de tractor kwam hem tegemoet rijden. De verkeersdienst van Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Voorhout Diefstal uit woning Via een raam van een woning aan de Boekenburglaan zijn dader(s) op maandag 23 oktober, op klaarlichte dag, de woning binnengedrongen. In de woning is er gezocht naar waardevolle spullen. Uit de woning zijn onder andere een flatscreen en sieraden weggenomen. Een bewoner heeft aangifte gedaan bij de politie. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen die kunnen leiden naar de dader(s).

Leiden Bromfiets te water Een 25 jarige man uit Leiden is op maandag 23 oktober, rond 17.00 uur, tegen een paaltje op de Roomburgerweg opgereden. De man reed in de richting van het Roomburgereiland toen hij twee fietsers inhaalde. Hij zag bij het inhalen een paaltje dat midden op de weg stond over het hoofd en botste er tegen aan. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur waarna hij ten val kwam en zijn bromfiets te water raakte. De man is met een zere voet per ambulance overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Met hulp van de brandweer is de bromfiets uiteindelijk weer uit het water gehengeld.

Leiden/Voorschoten Snelheidscontroles De afgelopen week zijn er met de mobiele radarwagen weer snelheidscontroles gehouden in Leiden en Voorschoten. Er werd gecontroleerd op:

Plaats Straat Passanten Overtreders Hoogste Leiden Hoge Rijndijk 1492 77 78 km Leiden Sumatrastraat 126 9 62 km Leiden Willem de Zwijgerlaan 625 23 69 km Leiden Oegstgeesterweg 1782 71 80 km Leiden Heintje Davidsweg (30 km zone) 421 54 63 km Leiden Doctor Lelylaan 664 10 79 km Leiden Haagse Schouwweg 457 16 70 km Leiden Rijnsburgerweg 1363 34 69 km Voorschoten Veurseweg 1478 85 97 km Voorschoten Karel Doormanlaan 898 30 71 km Voorschoten van Beethovenlaan 843 34 79 km Voorschoten Leidseweg 2570 42 77 km

De in Leiden en Voorschoten geplaatste vaste posten leverden 558 roodlicht verbalen op en 378 voor snelheid. Het betrof de lokaties Voorschoterweg (Voorschoten), Willem de Zwijgerlaan, Leidseweg, Hoge Rijndijk en Churchilllaan. De hoogste snelheid werd gemeten op de Hoge Rijndijk. Daar werd een bestuurder geklokt op 100 km per uur.

Leiden Aanhouding na vernieling ruiten

De politie heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 oktober een 37 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht twee ruiten van een sociëteit aan de Topaaslaan te hebben beschadigd met een stoeptegel. Na een melding bleek de verdachte zich nog bij het pand op te houden waar hij werd aangehouden.

Leiden Inbraak in woning

In de avond van zaterdag 21 en de nacht van zondag 22 oktober is ingebroken in een woning aan de Obrechtstraat. Men kwam de woning binnen door een bovenlicht te forceren. Nadat alle kamers waren doorzocht werden ondere sieraden en audiovisuele apparatuur gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. Mogelijk zijn er tijdens de inbraakperiode personen of voertuigen bij de woning gezien die in de buurt niet bekend zijn.

Leiderdorp Softdrugs

De politie heeft maandag 23 oktober twee mannen van 34 jaar uit Leiderdorp en Noordwijk aangehouden. De politie vermoedde dat er zich een hennepkwekerij bevond in een, door de verdachten gehuurd, pand aan de Achthovenerweg. Maandagmorgen trof de politie een grote hoeveelheid apparatuur aan die gebruikt wordt bij het bouwen van een hennepkwekerij. De goederen waren verspreid over diverse ruimtes van het pand. Op de begane grond werd een hoeveelheid gedroogde henneptoppen, gemalen hennep en hennepafval gevonden. Daarnaast werden diverse goederen aangetroffen die gebruikt worden voor het drogen en verwerken van hennep. De verdachten meldden zich in de loop van de dag aan het bureau waar ze werden aangehouden.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na diefstal bromfiets

De politie heeft maandagavond, 23 oktober, een 15 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets eerder die avond. Een getuige meldde even voor 22.00 uur een vermoedelijke diefstal toen werd gezien hoe twee jongens aan de Koekebakkersteeg tegen de voorkap van de bromfiets trapten. Even later gingen de jongens er met de bromfiets vandoor. De twee werden echter na een zoektocht niet meer aangetroffen. Een half uur later zagen agenten een bromfietser rijden nabij de Lijsterlaan die voldeed aan het signalement van één van de daders. De jongen reed zonder verlichting en zonder helm. Bij het zien van de agenten ging de bromfietser er vandoor. Hij veranderde zijn rijrichting en reed met hoge snelheid weg. Bij de kruising Reigerstraat/ Fazantstraat kwam hij ten val en ging hij er rennend vandoor in de richting van de Lijsterlaan. Even later werd hij aangetroffen in een tuin van een woning daar. Hij hield zich schuil achter de beplanting. De bromfiets bleek inderdaad gestolen te zijn.

Gouderak Auto tegen lichtmast aan De politie heeft hulp geboden bij een eenzijdig ongeval op de Dorpsstraat. Op dinsdag 24 oktober, rond 06.00 uur, is een 25 jarige vrouw uit Ouderkerk aan den IJssel in haar auto tegen een lichtmast aangereden. De toedracht is nog onbekend. De vrouw is met onbekend letsel naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht.

Gouda Aanhouding na beelden op camera Agenten werden op maandag 23 oktober, rond 21.15 uur, naar het Stationsplein in Gouda gestuurd nadat via camerabeelden duidelijk was geworden dat er twee personen op het stationsplein ruzie hadden. Op het moment dat de agenten ter plaatse zijn zien zij dat een man de andere man slaat. De man die sloeg werd aangehouden. De verdachte, een 31 jarige man uit Gouda, verzette zich tegen zijn aanhouding en bedreigde de agenten. De agenten spraken ook de man aan die mishandeld was maar hij wilde niets met de zaak te maken hebben en wilde ook geen aangifte doen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Krimpen aan de Lek Aanhoudingen na diefstal fiets

Bewoners van een woning aan de Dorpsstraat hebben maandagavond 23 oktober een 17 jarige Rotterdammer aangehouden toen hij samen met een ander een fiets uit hun tuin stal. De andere dader wist te ontkomen. De Rotterdammer werd na een korte achtervolging door de bewoners met de auto, aangehouden op het Middelland en overgebracht naar het bureau. De andere verdachte, een 18 jarige inwoner van Krimpen aan de Lek, meldde zich later aan het bureau waar hij werd aangehouden.

Zevenhuizen Kop staart botsing Op maandag 23 oktober, rond 15.00 uur, ontstond er een aanrijding op de Zuidplasweg waarbij drie auto's betrokken waren. Een vrachtwagen die in de richting van Moerkapelle reed wilde linksaf een inrit slaan. Diverse auto's achter hem konden tijdig stoppen dan wel langzamer rijden. De bestuurder van een bestelbus, een 43 jarige man uit Zoetermeer, kon niet meer tijdig stoppen en botste achterop zijn voorganger, een 57 jarige man uit Zevenhuizen. Door de kracht van de botsing knalde deze weer achterop zijn voorganger, een 53 jarige man uit Zoetermeer. De 53 en 57 jarige bestuurder werden met nekklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis en het Erasmus Medisch Centrum.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --