Politieberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 24-10-2006

Bromfietser en reiger botsen

ABCOUDE Dinsdag 24 oktober is op de Parallelweg omstreeks 00.30 uur een bromfietser onderuit gegaan. De 30-jarige man uit Vinkeveen ging onderuit op een fietspad langs de Rijksweg A2, nadat hij tegen een overvliegende reiger was aangereden. Een oplettende voorbijganger zag alleen een bromfiets in de berm liggen en belde 112. Agenten vonden de man en lieten een ambulance komen. Het ambulancepersoneel vervoerde de man met voet- en schouderletsel naar het Amsterdams Medisch Centrum. Het lot van de reiger is onbekend.

Man schopt kind

MAARSSEN Maandagavond 23 oktober is een 45-jarige man uit Maarssen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 13-jarige jongen.

De jongen was omstreeks 19.30 uur aan het ballen op de Europalaan. Waarschijnlijk omdat de bal tegen een woning aankwam, kwam een man de woning uitrennen, greep de jongen bij de keel en schopte hem. De ouders van de jongen probeerden nog met de man te praten, maar hij toonde geen begrip. Er is aangifte gedaan, waarna de man is aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten.

Kop-staartbotsing

WOERDEN Op de Europabaan heeft maandag 23 oktober een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 20-jarige automobilist uit Nieuwegein lichtgewond raakte.

Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Op de rechterrijstrook van de Europabaan, richting de Rijksweg A12 was een 41-jarige automobiliste uit IJsselstein achterop de auto van de Nieuwegeiner gereden. Beide voertuigen liepen schade op en de man klaagde over pijn is zijn nek. Hij is zelf naar de eerste hulp van het Hofpoortziekenhuis gegaan.