Nieuwe oplossing voor gering privé-gebruik lease-auto

Debijtellingvoorbij.nl

Persbericht

Almere, 24 oktober 2006

Nieuwe oplossing voor gering privé-gebruik lease-auto

Vervangendvervoercontract voorkomt bijtelling

Almere - Wie de bijtelling over zijn lease-auto wilde ontlopen, had tot voor kort maar één optie: een sluitende rittenadministratie voeren waarmee je aantoont dat je minder dan 500 km per jaar privé rijdt. Vanaf nu is er een nieuwe uitweg: het sluiten van een vervangendvervoer-contract. Via www.debijtellingvoorbij.nl biedt het bedrijf Cartaxo een interessante oplossing aan de grote groep leaserijders die maar weinig privé-kilometers met hun auto van de zaak maakt (tussen de 500 en 4000 km). Voor een vast bedrag per maand krijgen ze voor privé-kilometers de beschikking over vervangend vervoer. Daarmee besparen ze al snel tientallen euro's per maand.

'Er zijn grote groepen leaserijders die maar heel weinig privé-kilometers maken. Bijvoorbeeld omdat er nog een tweede auto in het gezin is die ze inzetten voor de korte stadsritjes. Deze mensen betalen voor die beperkte hoeveelheid privékilometers die ze wel met de auto van de zaak maken, erg veel geld', stelt Bernardo Brink van Cartaxo. 'Stel, je hebt een auto van de zaak die zo'n 30.000 euro kost. Bij een belastingtarief van 41,2% draag je een bijtelling af van 226 euro per maand', rekent Brink voor. 'Als je dan zegge en schrijve 2.500 privé-kilometers maakt, betaal je meer dan een euro per kilometer.'
Wie een vervangendvervoercontract met Cartaxo aangaat, krijgt - op het moment dat hij normaal gesproken zijn zakelijke auto privé zou willen inzetten - een vervangende auto tot zijn beschikking. Die kan hij bij een verhuurbedrijf in de buurt ophalen. 'Het enige dat onze klant hoeft te doen, is ons een e-mail sturen. Wij zorgen voor de rest. De auto die we verzorgen, is een gelijkwaardige vervanging van de lease-auto', licht Brink toe. 'De wet schrijft voor dat iemand die geen rittenadministratie voert, op geloofwaardige wijze moet aantonen dat hij een alternatief heeft voor zijn privé-kilometers. Het contract dat iemand met ons sluit, vervult die functie.' Natuurlijk zijn aan het alternatief dat Cartaxo biedt ook kosten verbonden. 'Afhankelijk van het type auto dat je zakelijk rijdt, betaal je een vast bedrag per maand. Maar het verschil is al snel 100 euro per maand. Dat is een koopkrachtverbetering waar meneer Balkenende niet aan kan tippen', zegt Brink met een knipoog. Wie meer wil weten kan terecht op www.debijtellingvoorbij.nl.