Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 24-10-2006

Fietser onder invloed
EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag zagen agenten een man over het fietspad langs de Hondsrugweg fietsen. Omdat hij geen verlichting had kreeg hij een waarschuwing en het advies om maar verder te gaan lopen. Even later zagen de agenten de man slingerend fietsen, opnieuw zonder verlichting. De 18-jarige man uit Emmen kreeg hiervoor een bekeuring. Een ademtest wees ook nog eens een alcoholpromillage uit van 1,1, ook daar kreeg hij een bekeuring voor. (06-191989)

Beginnend bestuurder onder invloed
EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag zagen agenten dat aan de Alerderbrink een man aanstalten maken om met zijn auto weg te rijden. De motor had hij al gestart en de versnelling in de achteruit. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 0,35, teveel voor een beginnend bestuurder. Daar kreeg de 21-jarige bestuurder uit Emmen een bekeuring voor. (06-191978)

Golfclub door inbraak getroffen
RODEN In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in de opslagloods van de golfclub aan het Oosteinde. Een aanhangwagen en diverse elektrische gereedschappen zoals onder andere een bladblazer, een motormaaier en een hogedrukreiniger werden weggenomen. Een 49-jarige man uit Leek deed namens de golfclub aangifte, de waarde van de weggenomen spullen bedraagt ongeveer 3.000,-. (06-191667)

Omwonenden houden vandalen aan
NORG Omwonenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag drie knapen ( 15 en 16 jaar) uit Alphen aan de Rijn aangehouden aan de Brinkhofweide. Zij zagen dat de knapen verkeersborden en straatnaamborden losschroefden en meenamen. De jongens verbleven in een vakantiehuisje in de omgeving. Ze zijn door de politie ingesloten voor verder onderzoek. (06-191987)

Agenten houden verkeerscontrole
EMMEN Tijdens een verkeerscontrole aan de Weerdingerstraat zagen agenten maandagmiddag een 53-jarige man rijden in een auto die niet APK-gekeurd was. Ook bleek zijn auto niet verzekerd. De bestuurder uit Nieuw Weerdinge kon de auto achterlaten en met twee bekeuringen lopend naar huis. (06-191860)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280