AutoRai

Toyota voorziet overheid van 4x4 wagenpark

(10/24/2006)
Bij de meest recente interdepartementale aanbesteding van 4x4 voertuigen heeft de overheid haar keuze laten vallen op onder meer Toyota. Alle uitvoeringen van de RAV4, de Land Cruiser en de Hilux passen binnen het programma van eisen dat hiervoor is opgesteld. Het is vrij uniek dat een merk met zo veel modellen aan de diverse eisenpakketten voldoet.
Overigens heeft Toyota sinds januari van dit jaar een overeenkomst tot levering van autoâs in het milieusegment. Interdepartementaal wordt hierdoor steeds meer gereden met de milieuvriendelijke, hybride aangedreven Toyota Prius. Deze auto is voorzien van een benzine- en een elektromotor en is in staat om - indien het accupakket dit toelaat
- tot circa 50 km/h volledig elektrisch te rijden. Kortom, emissieloos. De Toyota Prius beschikt over het schoonste milieulabel (A) en kent een gemiddelde CO -emissie van slechts 104 g/km.

Toyota heeft ruime ervaring met het leveren van voertuigen aan de overheid. Zo rijdt het Ministerie van Verkeer & Waterstaat met de nodige personenautoâs, bedrijfsautoâs en 4x4âs van Toyota, net als de Marechaussee en het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD).

Het feit dat steeds meer overheidsinstanties voor Toyota kiezen, heeft een positieve uitstraling op het merk en onderstreept de hoge kwaliteit van zowel het product als de dealerorganisatie.

De tender voor de 4x4-voertuigen startte op 15 mei 2006, waarop tot 23 juni kon worden ingeschreven. Op basis van het programma van eisen van de diverse gebruikersgroepen kwam Toyota niet alleen als één van de economisch voordeligste aanbieders naar voren, maar bleek ook dat alle 4x4âs van Toyota op veel fronten een meerwaarde hebben ten opzichte van de concurrentie.

Rond deze tijd wordt gestart met het bestellen van de voertuigen. De diverse gebruikersgroepen zijn door de overheid geïnformeerd over de merkkeuze en kunnen aan de hand daarvan het 4x4 wagenpark, dat momenteel uit circa 450 autoâs bestaat, naar wens vervangen. Daarbij heeft men de keuze uit het totale 4x4-gamma van Toyota, dat door zijn diversiteit perfect aansluit op ieders specifieke gebruiksdoeleinden. Met het verkrijgen van deze gunning heeft Toyota een solide positie binnen de diverse wagenparken van de Nederlandse overheid, wat een uitstekende basis vormt voor verdere toekomstige samenwerking.